Το Ισραήλ επιδιώκει συμφωνία με τη Ρωσία για την καταστροφή των πυραύλων S-300 στη Συρία!


Freepen.gr - Το Ισραήλ φέρεται αποφασισμένο να επανακτήσει την υπεροχή του στον εναέριο χώρο της Συρίας, καθώς αναμένει τον κατάλληλο χρόνο για να καταστρέψει το σύστημα πυραύλων S-300 όπως αναφέρει δημοσίευμα της συριακής αμυντικής ιστοσελίδας muraselon.

 Βάσει ενημερωμένων εκθέσεων των ΜΜΕ στις ΗΠΑ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου τείνει να διαπραγματευτεί με το Βλάντιμιρ Πούτιν της Ρωσίας τον καθορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας, οπότε το Ισραήλ θα μπορέσει να συνεχίσει με ασφάλεια τις επιθέσεις του στη Συρία.

Με άλλα λόγια, από τη στιγμή που οι Ρώσοι στρατιωτικοί εγκαταλείψουν τους χώρους των πυραύλων S-300, τα ισραηλινά καθώς και τα αμερικανικά αεροπλάνα θα ξεκινήσουν αεροπορικές επιδρομές για να καταστρέψουν το προηγμένο σύστημα αντι-αεροπορικής άμυνας ή τουλάχιστον να λάβουν αρκετά ενεργά μέτρα για να επιτύχουν αυτό το σκοπό.

Σε κάθε περίπτωση, το Ισραήλ πρέπει να επιλέξει μεταξύ των «κακών» και των «χειρότερων» επιλογών. Τα τρία ακόλουθα σενάρια είναι πολύ πιθανά:

1. Ο Νετανιάχου ζητά να συνάψει μια «τιμητική συμφωνία» με τον Πούτιν, όπου ο τελευταίος θα υπόσχεται να μη διαβιβάζει στη Δαμασκό πληροφορίες που έχουν ληφθεί από την απευθείας γραμμή μεταξύ των δύο κρατών (καθιερωμένη για την πρόληψη της στρατιωτικής αντιπαράθεσης)

2. Το Ισραήλ επιμένει ότι η Μόσχα να μην προμηθεύσει τη Συριακή Αεροπορία με τα νέα μαχητικά MIG-31 και τα βλήματα Buk-M3, ανεξάρτητα από το πώς εκτυλίσσονται τα πράγματα στην περιοχή,

3. Το Ισραήλ ζητά να μην συνδέεται το σύριακό σύστημα S-300 με τους ρωσικούς πυραύλους S-400 στην αεροπορική βάση Hmeimim (το ραντάρ S-400 καλύπτει μια περιοχή μέχρι 600 km).

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος Πούτιν έχει δύσκολες επιλογές για να σκεφτεί. Να κρατήσει το μέτωπό του καθαρό μπροστά στους αξιωματικούς του ρωσικού στρατού, των οποίων οι σύντροφοι είχαν σκοτωθεί εξαιτίας των πιλότων του Ισραήλ, ή να διατηρήσει μια καλή κατάσταση με τον Ισραηλινό ηγέτη ο οποίος αναμφισβήτητα έχει ισχυρές σχέσεις με την Wall Street και τη Μόσχα (η οικονομία πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail