Οι S-300 έκαναν δουλειά - Καμία ισραηλινή επίθεση τον τελευταίο μήνα - Τι φοβίζει το Τελ Αβίβ



Freepen.gr - Την Τετάρτη συμπληρώνεται ένας μήνας από την τελευταία ισραηλινή αεροπορική επίθεση εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία και την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου IL 20. Οι σχέσεις Ρωσίας-Ισραήλ παραμένουν ψυχρές και φαίνεται απίθανο να επιστρέψουν στην παλιά φιλική τους φύση, σημειώνει η ισραηλινή DEBKAfiles. 

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δε βιάζεται να κλείσει τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισαήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, παρόλο που και οι δύο είπαν ότι θα συμβεί σύντομα. Επιπλέον η Μόσχα σόκαρε το Ισραήλ όταν ο Νετανιάχου πρότεινε στις 8 Οκτωβρίου ότι εκτιμά πως ο Πούτιν κατανοεί τη σημασία της ισραηλινής κυριαρχίας στο Γκολάν. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε δύο ημέρες αργότερα ότι αυτό θα αποτελούσε άμεση παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 9 Οκτωβρίου, ο Νετανιάχου τόνισε τη νομιμότητα των συνεχιζόμενων Ισραηλινών βομβαρδισμών κατά ιρανικών θέσεων στη Συρία κατά την επίσκεψη του Ρώσου αντιπροέδρου κ. Maxim Akimov. Παρ 'όλα αυτά, τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη παρέμειναν στο έδαφος. Ομοίως, η αμερικανική εναέρια δραστηριότητα στη Συρία παρέμεινε σιωπηλή.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε τρεις συστοιχίες των συστημάτων αεράμυνας S-300 στη Συρία που θα λειτουργήσουν Σύριοι και Ιρανοί.

Ωστόσο μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου σύμφωνα με στρατιωτική πηγή της DEBKAfile. Αν και οι δυνατότητες του Ισραήλ στον τομέα είναι υψηλές, οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Ρωσίας σε αυτόν τον κλάδο της μάχης είναι άγνωστος παράγοντας στη Δύση και μπορεί να προκαλέσει εκπλήξεις. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι μπορούν να κάνουν μέχρις ότου τα ισραηλινά και αμερικανικά αεροπλάνα φτάσουν στον ουρανό της Συρίας.

Τέλος η σελίδα επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος το Ιράν αναπλήρωσε τις όποιες απώλειες είχε στο συριακό έδαφος ανανεώνοντας έτσι και το οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail