Μυστήριο γύρω από τους S-300 της Συρίας - Izvestia: εξελιγμένη έκδοση και χωρίς Ιρανούς αλλά με έξτρα που κάνουν τη διαφορά


Freepen.gr - Τα τρία σύνολα τάγματος του πυραύλου εναέριας άμυνας S-300PM-2 που παραδόθηκαν στη Ρωσία από τη Συρία είναι πιο προχωρημένα σε σύγκριση με τους συμβατικά συστήματα, ανέφερε η εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη πηγές του Υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα.

Το σύστημα S-300PM-2 είναι εξοπλισμένο με έναν πιο εξελιγμένο σταθμό ραντάρ, έναν βελτιωμένο σταθμό προβολής και καθοδήγησης στόχου (ραντάρ πυροδότησης) και έναν κινητό σταθμό ελέγχου.

Οι εκτοξευτές έχουν επίσης αναβαθμιστεί επιτρέποντας τη χρήση πιο προηγμένων, ισχυρών και μεγάλων πυραύλων σε σύγκριση με τον "κλασικό" S-300.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά S-300s, το εκσυγχρονισμένο σύστημα αεράμυνας μπορεί να πυροδοτήσει τακτικούς βαλλιστικούς μεσαίου βεληνεκούς, διατηρώντας παράλληλα την ικανότητά του να καταστρέφει εναέριους στόχους σε απόσταση μέχρι και 250 χιλιόμετρα.

Το S-300PM-2 διαθέτει επίσης βελτιωμένη ικανότητα αποτροπής εμπλοκής, επιτρέποντάς του να λειτουργεί σε συνθήκες ηλεκτρονικού πολέμου.

Σε αντίθεση με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, οι S-300PM-2 που αναπτύσσεται επί του παρόντος στη Συρία δε θα λειτουργούν από Ιρανούς, επειδή οι μόνοι ειδικοί που μπορούν να χειριστούν αυτό το σύστημα είναι στη Ρωσία, ανέφερε η πηγή στην εφημερίδα.

Οι Ιρανοί δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ τέτοια συστήματα, καθώς το S-300PMU-2 που διαθέτει το Ιράν είναι μια έκδοση εξαγωγής με ένα απλουστευμένο κύκλωμα και τρόπους ελέγχου σε σύγκριση με το S-300PM-2.

Η πηγή ανέφερε ότι το αυτόματο σύστημα ελέγχου της έκδοσης PMU-2 για εξαγωγή δεν του επιτρέπει να αλληλεπιδρά με τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας που έχουν μεταφερθεί στις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας. Ενώ προφανώς το PM-2 αλληλεπιδρά!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail