Αγωνία στη Βαλτική Θάλασσα - Έκρηξη σε μηχανοστάσιο σε Ro-Ro με 335 επιβαίνοντες - Σπεύδουν συνεργεία διάσωσης

Freepen.gr - Περισσότεροι από 300 άνθρωποι βρίσκονται μεσοπέλαγα στη Βαλτική Θάλασσα μετά από έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά σε Ro-Ro έξω από τις ακτές. Ρώσοι και Λιθουανοί διασώστες έχουν ήδη ξεκινήσει επιχειρήσεις διάσωσης.

Το πλοίο Regina Seaways με 335 άτομα στο πλοίο είχε αποπλεύσει από το Κίελο της Γερμανίας με προορισμό την Κλαϊπέντα της Λιθουανίας όταν ξέσπασε πυρκαγιά ύστερα από έκρηξη που συγκλόνισε το μηχανοστάσιο.

Το σκάφος έπλεε στα διεθνή ύδατα, περίπου 135 χιλιόμετρα από το Καλίνινγκραντ. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος στο πλοίο, η πυρκαγιά έχει σβήσει και το πλοίο παραμένει μεσοπέλαγα αναμένοντας βοήθεια.

Το πλοίο με βάση το marinetraffic βρίσκεται νοτιο-ανατολικά της νήσου Ρόννε όπου επί του παρόντος πνέουν άνεμοι δύναμης 7 μποφόρ νοτιο-δυτικοί.

Από τα 335 άτομα που βρίσκονται επί του σκάφους, 298 είναι επιβάτες και 37 είναι μέλη του πληρώματος, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Θαλασσίων και Ποτάμιων Μεταφορών Alexey Kravchenko στο RT.

Το MS Regina Seaways ανήκει στην εταιρεία DFDS SEAWAYS με έδρα τη Δανία και ναυπηγήθηκε το 2010.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail