Pravdareport: Η Κωνσταντινούπολη θέλει να συνθλίψει την σπονδυλική στήλη της Ορθοδοξίας


Freepen.gr - Οι συμφωνίες ιστορίας 300 ετών έχουν παραμεριστεί. Η Κωνσταντινούπολη θέλει να σπάσει την σπονδυλική στήλη της Ορθοδοξίας και να καταστήσει την Ουκρανία εχθρική προς τη Ρωσία για πάντα. Ωστόσο, εναπόκειται στους κοινούς ανθρώπους - τους Ουκρανούς Χριστιανούς - να λάβουν την τελική τους απόφαση, σημειώνει σε δημοσίευμα η Pravdareport και συνεχίζει:

Στις 11 Οκτωβρίου, η Σύνοδος του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις (συνοπτικά):

1. Να επιβεβαιώσει την απόφαση ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνωρίζει το αυτοκέφαλο στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

2. Να αποκαταστήσει το σταυροπηγιακό του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κίεβο.

3. Να δεχθεί και να εξετάσει τις προσφυγές των Φιλάρετου Ντενισένκο και Μακάριου Μάλετιτς για την ακύρωση του αναθέματος που τους επέβαλε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Τα προαναφερθέντα πρόσωπα έχουν αποκατασταθεί κανονικά στην ιεραρχική ή ιερατική τάξη τους και οι οπαδοί τους έχουν αποκατασταθεί στην κοινωνία τους με την Εκκλησία.

4. Να ακυρώσει τη νομική υποχρέωση της Συνοδικής Επιστολής από το 1686, η οποία χορήγησε στον Πατριάρχη της Μόσχας το δικαίωμα να διορίζει το Μητροπολίτη Κίεβο.

5. Να απευθύνει έκκληση σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν την οικειοποίηση εκκλησιών, μοναστηριών και άλλων αντικειμένων, καθώς και κάθε άλλη πράξη βίας και τιμωρίας, "για να επικρατήσει η ειρήνη και η αγάπη του Χριστού".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail