Αεροσκάφος των ΗΠΑ P-8 συντόνισε μαζική επίθεση drones στη ρωσική βάση της Λατάκια!

Freepen.gr - Η Ρωσία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ενορχήστρωση μιας μαζικής επίθεσης με drones στην αεροπορική βάση Hmeymim στη Συρία, ελέγχοντάς τα μέσω ενός αεροσκάφους αναγνώρισης Poseidon-8 που πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο για 8 ώρες κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Αναφέροντας λεπτομέρειες σχετικά με το συμβάν που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ο ρωσικός υφυπουργός Άμυνας, συνταγματάρχης Αλέξανδρος Φόμιν, δήλωσε ότι τα ρωσικά αντίμετρα οδήγησαν στην καταστροφή των αεροσκαφών. "Δεκατρία drones κινήθηκαν σε σχηματισμό μάχης, που λειτουργούσε από ένα μόνο πλήρωμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το αμερικανικό αεροσκάφος αναγνώρισης Poseidon-8 πετούσε στην περιοχή της Μεσογείου για οκτώ ώρες".

Ο Φόμιν, ο οποίος μιλούσε στο Φόρουμ του Πεκίνου Xiangshan για την ασφάλεια την Πέμπτη, δήλωσε ότι "όταν τα αεροσκάφη συναντήθηκαν με τα ηλεκτρονικά αντίμετρα των ρωσικών συστημάτων, άλλαξαν σε λειτουργία χειροκίνητης καθοδήγησης. Η καθοδήγηση αυτή δεν έγινε από κάποιους χωρικούς, αλλά από το Poseidon-8, το οποίο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό. Είχε αναλάβει το χειροκίνητο έλεγχο. "

"Όταν αυτά τα 13 drones αντιμετώπισαν την οθόνη ηλεκτρονικού πολέμου, απομακρύνθηκαν σε κάποια απόσταση, έλαβαν τις αντίστοιχες εντολές και άρχισαν να λειτουργούν εκτός χώρου και έλαβαν βοήθεια για να βρουν τις λεγόμενες τρύπες μέσω των οποίων άρχισαν να διεισδύουν" δήλωσε ο Φόμιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail