Έξι oφέλη του μάνγκο για τον οργανισμό που δε γνωρίζατε

Το μάνγκο είναι γνωστό ως ο βασιλιάς των φρύτων - Αν και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, το μάνγκο μπορεί να ωφελήσει πολύ την υγεία σας, καθώς προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.

Αναδημοσίευση από: onmed.gr

Δείτε 6 από τα οφέλη του:

Προστατεύει από τον καρκίνο

Το μάνκγο περιέχει πάνω από δώδεκα τύπους πολυφαινολών. Αυτές οι ενώσεις έχουν αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες του DNA που μπορεί να οδηγήσει σε εκφυλιστικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη τύπου 2 και του καρκίνου. Μάλιστα έχουν γίνει έρευνες σε ζώα που κατανάλωναν μάνγκο και τα αντιοξειδωτικά του κατέστειλαν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του καρκίνου του μαστού.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ένα μάνγκο παρέχει περίπου το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α, ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και της δραστηριότητας των λευκών αιμοσφαιρίων. Η μη λήψη μάλιστα επαρκούς ποσότητας βιταμίνης Α συνδέεται με μεγαλύτερη ευαισθησία σε λοιμώξεις.

Βελτιώνει την υγεία του δέρματος και των μαλλιών

Η βιταμίνη Α που περιέχει το μάνγκο είναι επίσης σημαντική για την ανάπτυξη και τη συντήρηση πολλαπλών τύπων επιθηλιακών ιστών, όπως του δέρματος, των μαλλιών και των σμηγματογόνων αδένων. Οι σμηγματογόνοι αδένες συνδέονται με τους θύλακες των τριχών και βοηθούν τα μαλλιά να διατηρούνται ενυδατωμένα και υγιή.

Μειώνει τη δυσκοιλιότητα

Σε μία έρευνα που έγινε σε άτομα με χρόνια δυσκοιλιότητα, η κατανάλωση μάνγκο βρέθηκε να είναι πιο ευεργετική ακόμη και από τη λήψη ισοδύναμης ποσότητας φυτικών ινών. Δεν συνίσταται όμως σε όσους έχουν ευερέθιστο έντερο, καθώς μπορεί να προκαλέσει αέρια και φούσκωμα.

Βελτιώνει τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

Σε μια έρευνα που έγινε σε 20 παχύσαρκους άνδρες που κατανάλωναν καθημερινά για 12 εβδομάδες 10 γραμμάρια πολτό μάνγκο (δηλαδή περίπου μισό μάνγκο), οι συμμετέχοντες είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης αίματος απ' ό,τι όταν άρχισαν το πείραμα.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα βιοδραστικά συστατικά του φρούτου, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου.

Βοηθά στην υγεία των ματιών

Τα αντιοξειδωτικά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη που βρίσκονται στα μάνγκο βοηθούν τα μάτια με διάφορους τρόπους.

Οι δύο φυσικές ενώσεις, οι οποίες προστατεύουν τον αμφιβληστροειδή και τον φακό του ματιού, φαίνεται να αυξάνουν το οπτικό πεδίο, να μειώνουν την ενόχληση από την αντανάκλαση, να ενισχύουν την οπτική αντίθεση και να μειώνουν τον χρόνο που χρειάζονται τα μάτια για να ανακάμψουν από την έκθεση στο έντονο φως.

Ακόμα, προστατεύουν τα μάτια από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες και καταπολεμούν ή επιβραδύνουν την εξέλιξη του καταρράκτη και της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail