«Τα δάκτυλα του Κασόγκι εστάλησαν στο Ριάντ» - Η ομάδα εκτελεστών της MBS

(ΑFΡ)
Freepen.gr - Σε νέες αποκαλύψεις, μια σαουδική πηγή με οικεία γνώση των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας της είπε στο middleeasteye.net για μια ομάδα θανάτου που λειτουργεί υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του πρίγκηπα Μωάμεθ Μπιν Σαλμάν.

Η Firqat el-Nemr, ή Tiger Squad, είναι γνωστή στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Δημιουργήθηκε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο και αποτελείται από 50 από τα καλύτερα καταρτισμένα άτομα των μυστικών υπηρεσιών και ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Η ομάδα δημιουργήθηκε από διάφορα τμήματα των υπηρεσιών ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας. Τα μέλη της είναι γνωστά για την πίστη τους στον πρίγκηπα και είναι γνωστή ως MBS.

Ο Τζαμάλ Χασόγκι δεν ήταν το πρώτο θύμα. Η ομάδα παντα έλεγε ότι θα κόψει τα δάκτυλα κάθε συγγραφέα που επικρίνει τον πρίγκηπα. Ως απόδειξη της επιτυχίας της αποστολής, ανέφερε η πηγή, τα μέλη της Tiger Squad έφεραν τα δάχτυλα του δημοσιογράφου της Washington Post στο Ριάντ. Παρουσιάστηκαν στον νεαρό κληρονόμο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας.

"Γνωρίζω μια άλλη απόπειρα, η οποία ήταν να παρασύρουν τον Σαουδάραβα διαφωνούντα Omar Abdulaziz στον Καναδά στο προξενείο και να τον σκοτώσουν", ανέφερε η πηγή. "Αλλά ο Abdulaziz αρνήθηκε να πάει και η αποστολή απέτυχε. Ο Khashoggi ήταν η πρώτη [επιτυχημένη] επιχείρηση". Οι ξεχωριστές αναφορές περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο ο Abdulaziz στοχεύθηκε από τους Σαουδάραβες χρησιμοποιώντας ισραηλινό λογισμικό υποκλοπής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα έχουν εξουδετερώσει ανθρώπους μέσω "ατυχημάτων" είτε μολύνοντάς τους με ιούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail