Έξαλλοι στις ΗΠΑ με την Κίνα - Το καταδρομικό Luoyang κινήθηκε εναντίον του USS Decatur εξαναγκάζοντάς το σε ελιγμούς αποφυγής σύγκρουσης!

φωτο ΑFΡ
Freepen.gr - Ένα κινεζικό καταδρομικό, το Luoyang κινήθηκε επιθετικά κατά του αμερικανικού πλοίου USS Decatur στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας εξαναγκάζοντάς το σε ελιγμούς ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση, ανακοίνωσε σήμερα η Διοίκηση του Στόλου του Ειρηνικού των ΗΠΑ.

Το κινεζικό πολεμικό πλοίο πλησίασε το USS Decatur με «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματικό ελιγμό» την Κυριακή κοντά στους υφάλους Gaven στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δήλωσε ο Αμερικανός εκπρόσωπος του Στόλου του Ειρηνικού, Cmdr. Τιμ Γκόρμαν.

Το κινεζικό πλοίο "πραγματοποίησε μια σειρά όλο και πιο επιθετικών ελιγμών συνοδευόμενων από προειδοποιήσεις για το Decatur να αποχωρήσει από την περιοχή", ανέφερε ο Γκόρμαν σε μια ηλεκτρονική δήλωση.

Πλησίασε μέσα σε 45 γιάρδες (41 μέτρα) από την πλώρη του Decatur, αναγκάζοντάς το να κάνει ελιγμούς, είπε ο Γκόρμαν.

Η Κίνα διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος της στρατηγικής πλωτής οδού και έχει κατασκευάσει νησιά σε υφάλους τα οποία εξοπλίζει με στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως αεροσκάφη, θόλους ραντάρ και πυραυλικά συστήματα.

Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Τρίτη ότι αντέδρασε στην είσοδο του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ στα ύδατα "γύρω από τα νησιά και τους υφάλους της Κίνας". Επιβεβαίωσε ότι το καταδρομικό Luoyang, αναπτύχθηκε άμεσα στην περιοχή για να αναγνωρίσει το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ και να τον οδηγήσει μακριά.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι παρότρυνε έντονα τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις «προκλητικές» ενέργειές τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail