Μαύρη θάλασσα: Άσκηση ακινησίας στον βυθό από το ρωσικό υποβρύχιο Krasnodar

Μια σημαντική και ενδιαφέρουσα άσκηση πραγματοποίησε το ρωσικό υποβρύχιο B-265 Krasnodar του Στόλου της Μαύρης θάλασσας. Πιο συγκεκριμένα άσκηση κατάδυσης και ακινητοποίησης του υποβρυχίου στον πάτο της θάλασσας με πλήρη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποίησε το ρωσικό υποβρύχιο στη Μαύρη θάλασσα.

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Το ρωσικό υποβρύχιο B-265 Krasnodar παρέμεινε σε αυτή την θέση για δύο ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς το πλήρωμα να πραγματοποιεί εργασίες παρά μόνο τις αναγκαίες ενέργειες με το λιγότερο δυνατό προσωπικό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης θάλασσας Alexey Rulev το υποβρύχιο B-265 Krasnodar, αφού ολοκλήρωσε την άσκηση ενεργοποίησε τα συστήματα και αναδύθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η κατάδυση και η πλήρη ακινητοποίηση χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ενός υποβρυχίου αποτελεί μέρος της ετήσιας άσκησης που πραγματοποιούν τα υποβρύχια στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού κύκλου τους.

Όπως σημείωσε ο Alexey Rulev κάποιες φορές τα υποβρύχια μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν στο πάτο της θάλασσας στο βυθό σε πλήρη ακινησία χωρίς ακόμη και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για να αποφύγουν τους διώκτες τους οπότε η συγκεκριμένη άσκηση είναι θεμελιώδης για την επιβίωση του πληρώματος και του υποβρυχίου.

Υπενθυμίζεται ότι το υποβρύχιο B-265 Krasnodar ανήκει στην κλάσης Improved Kilo (Project 636.3) πρόκειται για ένα υποβρύχιο τρίτης γενιάς έχει πλήρωμα 52 άτομα αυτονομία 45 ημέρες και μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 300 μέτρων.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...