Κάθε γωνιά του ελληνικού κράτους έχει απελευθερωθεί με αίμα, η αλλαγή της ιστορίας είναι ντροπή

fxxu / pixabay
Κάθε κομμάτι του ελληνικού κράτους κέρδισε την ελευθερία του με αίμα. Δεν άνηκε σε άλλους λαούς, δεν τους το πήραμε. Μείναμε για 400 χρόνια σκλάβοι σε μια ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Γνωρίσαμε άπειρους κατακτήτες αλλά δεν στέριωσε κανείς γιατί ποτέ δεν σταματησαμε να πολεμάμε κι αυτό πάντα εναντίον υπέρτερων εχθρών, Τούρκων, Γερμανών κα. Από το ολοκάυτωμα της Νάουσας το 1821 στην καταστροφή της Κανδάνου το 1941. Δύσκολα θα βρεθεί περιοχή της χώρας που δεν έχει γνωρίσει ολοκαυτώματα. 

Γιατί λοιπόν να αλλάξουμε την ιστορία μας; Τη συμφιλίωση και την ειρήνη την φέρνει η αλήθεια. Αντίθετα η υποχωρητικότητα ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία νέων τραγωδιών. Δεν έχουμε λοιπόν κανένα λόγο να το κάνουμε όπως οι σκλάβοι δεν θα δέχονταν ποτέ την αλλαγή της ιστορίας της δουλείας.

Η ιστορία μας μας θυμίζει πως γίναμε ελεύθεροι. Η αλλαγή κι ο αναθεωρητισμός ανοίγουν το δρόμο για μια νέα σκλαβιά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail