Güle güle λέει ο Δανέζικος μεταφορικός γίγαντας Maersk στην Τουρκία

Freepen.gr - Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Karim Ulker, η AP APM Terminals, μέλος του ομίλου Moller - Maersk της Δανίας, αποφάσισε να αποχωρήσει από την Τουρκία. Η APM Terminals με 22.000 εργαζόμενους σε 50 διαφορετικές χώρες όπου λειτουργεί τερματικούς σταθμούς, είχε προχωρήσει και στην Τουρκία το 2012.

Όπως γράφει η diken.com.tr, η APM Terminals είχε σύμβαση να λειτουργήσει τον τερματικό της Petlim της Σμύρνης που ανήκει στην Petlim Petkim για 28 χρόνια (μέχρι το 2040). Ο συγκεκριμένος σταθμός είναι το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο εμπορευματοκιβωτίων της Τουρκίας.

Επί του παρόντος, η APM Terminals διαπραγματεύεται με την αζέρικη SOCAR, ιδιοκτήτρια της Petlim και μεγάλο ενεργειακό παίκτη την πώληση του 100% της APM Terminal Port Management της Τουρκίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail