Η ώρα της κρίσης - Πλησιάζει η πρώτη αναμέτρηση F-35 με S-300 στη Συρία

Amir Cohen / Reuters
Freepen.gr - Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ (IAF) θα πρέπει να βασιστεί περισσότερο στη χρήση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 σε νέες πιθανές επιδρομές στη Συρία, εάν επιθυμεί να έχει τις μέγιστες δυνατότητες να βγει αλώβητη αφού οι αεροπορικές άμυνες της Συρίας ενισχύθηκαν με συστήματα S-300, ανέφερε το στρατιωτικό ραδιοφώνο Γκαλέι Τζαχάλ.

Ο σταθμός ανέφερε ότι η παρουσία των αντι-αεροπορικών πυραύλων καθιστά περίπλοκες τις αποστολές για τα ισραηλινά F-15 και F -16. "Οι επερχόμενες επιθέσεις δεν θα είναι οι πρώτες, αλλά θα είναι ασφαλέστερες για τους πιλότους υπό το πρίσμα της νέας πραγματικότητας στους ουρανούς της Συρίας", είπε μια πηγή της IAF στο ραδιοφωνικό σταθμό, τονίζοντας επίσης ότι το Ισραήλ έχει κάθε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το "πιο ακριβό όπλο στον κόσμο".

Τα τελευταία χρόνια, το Τελ Αβίβ αγόρασε 50 μονάδες F-35, γνωστές στο Ισραήλ με το εβραϊκό τους όνομα, «Adir» από την Lockheed Martin, με κόστος 125 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα. Οκτώ από τα αεροπλάνα έχουν ήδη παραδοθεί στο Ισραήλ, ενώ άλλα 33 αναμένεται να φτάσουν μέχρι το 2021, σύμφωνα με μια πηγή της IAF.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail