Μηχανικός που εργαζόταν σε F-16 ενεργοποίησε το πυροβόλο του και κατέστρεψε δύο μαχητικά αεροσκάφη

Freepen.gr - Ένα μαχητικό F-16 που ανήκε στη Βελγική Πολεμική Αεροπορία κατεστράφη ολοσχερώς ενώ ένα ακόμη υπέστη σοβαρές ζημιές όταν ένας μηχανικός που εκτελούσε εργασίες συντήρησης σε τρίτο αεροσκάφος ενεργοποίησε τυχαία ένα πυροβόλο Vulcan M61A-1 20mm του τρίτου αεροσκάφους.

Το περιστατικό συνέβη στην Αεροπορική Βάση της Φλορέν στο νότιο τμήμα της χώρας την Πέμπτη, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ και φορείς. Ο δούλευε σε ένα F-16 όταν ενεργοποίησε κατά λάθος το Vulcan M61A-1 του F-16.

Μερικά βλήματα διαπέρασαν τη θωράκιση ενός F-16 που είχε μόλις περάσει από εργασίες συντήρησης και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε εκπαιδευτική αποστολή μαζί με άλλο F-16. Λόγω δέχθηκε βολές στην άτρακτο και τη δεξαμενή καυσίμων με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε σε παρακείμενο F-16.


Δύο τεχνικοί τραυματίστηκαν μετά την έκρηξη ενώ η βελγική Διεύθυνση Ασφάλειας της Αεροπορίας και η Πολεμική Αεροπορία έχουν ξεκινήσει έρευνα για το ατύχημα.


Η βελγική Πολεμική Αεροπορία διέθετε 60 ενεργά αεροσκάφη F-16, εκ των οποίων 48 για το ΝΑΤΟ. Το Βέλγιο σχεδιάζει να αντικαταστήσει το F-16 με νέα αεροσκάφη και εξετάζει το Eurofighter Typhoon, το Dassault Rafale και το F-35.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail