Τρύπησε και τα νταηλίκια των Τούρκων η ExxonMobil: Κανονικά οι γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ

Freepen.gr - Η αμερικανική ExxonMobil δήλωσε ότι σκοπεύει να διεξάγει δοκιμαστικές γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου αργότερα φέτος, παρά την προειδοποίηση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών προς τις διεθνείς εταιρείες.

"Το σχέδιό μας είναι να γυρίσουμε κάποια στιγμή στο τέταρτο τρίμηνο, δεν έχουμε ακριβή ημερομηνία αυτήν την στιγμή", δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της ExxonMobil Neil Chapman σε δημοσιογράφους στη Λευκωσία στις 5 Οκτωβρίου.

Ο Chapman προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και μόλις μια ημέρα μετά τις απειλές της Τουρκίας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει καμία δραστηριότητα δίχως την άδειά της.

Η Κύπρος στις 3 Οκτωβρίου κάλεσε τη γαλλική Total, την ιταλική ENI και της ExxonMobil, να υποβάλουν προσφορά για το Οικόπεδο 7 στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Ο Chapman δήλωσε ότι η συνάντηση επικεντρώθηκε στα σχέδια για την εξόρυξη κοιτασμάτων εξερεύνησης στο μπλοκ 10, για το οποίο έχει ήδη χορηγηθεί άδεια σε ExxonMobil και Qatar Petroleum.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail