Η Τουρκία κάτι άσχημο σχεδιάζει - DHA: Μεγάλη ζώνη ναυτικού αποκλεισμού γύρω από το Barbaros

Freepen.gr - Το ερευνητικό πλοίο Barbaros Hayreddin Pasha, το οποίο διεξάγει έρευνα στην Ανατολική Μεσόγειο, θα συνεχίσει την εργασία του σε μια μεγάλη ζώνη ναυτικού αποκλεισμού από τουρκικά πολεμικά πλοία αναφέρει η ιστοσελίδα aydinlik.com.tr.

Τα μάτια είναι στραμμένα στη Μεσόγειο ενώ το άρθρο επικαλείται πληροφορίες του πρακτορείου
Demirören (DHA) από διπλωματικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες η Άγκυρα δημιούργησε πολιτικές για να δείξει αποφασιστική στάση και να μην επιτρέψει στους Ελληνοκύπριους να «επιτύχουν μονομερώς». Στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν, οι ναυτικές δυνάμεις άρχισαν να επιχειρούν στην περιοχή όσο διεξάγεται η σεισμική έρευνα.

Το Barbaros Hayreddin Pasha διεξάγει έρευνα υπό την προστασία φρεγατών, κορβέτων, πυραυλακάτων και υποβρυχίων ενώ σημειώνεται ότι η ελληνική φρεγάτα έχει περιοριστεί σε ρόλο μακρινού θεατή.

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υπάρχουν συνολικά 40 πολεμικά πλοία από Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία, ΗΠΑ, Ιταλία και Γαλλία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail