Καραμπινιέρους στα σύνορα με τη Γαλλία έστειλε ο Σαλβίνι: «τέρμα οι πρακτικές των Γάλλων με την εγκατάλειψη μεταναστών»

Freepen.gr - Την αστυνομία έχει στείλει η ιταλική κυβέρνηση στα σύνορα με τα Γαλλία προκειμένου να ελέγχει τις κινήσεις των Γάλλων και την εγκατάλειψη παρανόμως εισελθόντων μεταναστών σε ιταλικό έδαφος.

Ο υπουργός εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι έγραψε στο προφίλ του ότι: «η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θέλει να παραδώσει μια ομάδα μεταναστών στις 9.49 χθες (αυτούς του βίντεο), κρίμα όμως γιατί τους είχε ήδη εγκαταλείψει στην ιταλική επικράτεια»



Ο Σαλβίνι σημειώνει ότι δεν υπάρχει διμερής συμφωνία Ιταλίας-Γαλλίας, γραπτή και επίσημη, που επιτρέπει αυτό το είδος πράξης. Εάν ο Μακρόν μιλά για "πρακτική", τότε η προηγούμενη κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει, αναφέρει ο Ιταλός ΥΠΕΣ και καταλήγει:

«τώρα ο αέρας έχει αλλάξει και δεν αποδεχόμαστε ότι οι μετανάστες εκτός Ε.Ε. εισέρχονται μέσω Ιταλίας και τους σταματούν σε γαλλικό έδαφος, χωρίς η αστυνομία μας να μπορεί να επαληθεύσει την ταυτότητά τους».

«Η πολυσυζητημένη κατάχρηση των γαλλικών αρχών, οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν επίσης την καλή πίστη της αστυνομίας μας, θα έχει συνέπειες: για την πρωτοβουλία μας στο Claviere έχουμε ήδη αποστείλει περιπολικά αυτοκίνητα για να ελέγχουν και να φυλάξουν τα σύνορα» καταλήγει ο Σαλβίνι συμπληρώνοντας ότι «περνάμε από τα λόγια σε πράξεις».

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες η Ρώμη είχε διαμαρτυρηθεί για αντίστοιχη ενέργεια των γαλλικών αρχών με την εγκατάλειψη δύο αφρικανών μέσα σε ιταλικό δάσος και τη Γαλλία να δικαιολογείται για αποπροσανατολισμό των ανδρών της. Ωστόσο δεν απήντησε γιατί παράτησαν δύο ανθρώπους μέσα σε ένα πυκνό δάσος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail