Αυτό θα είναι το γαλλικό μαχητικό νέας γενεάς με...τρίκυκλο σύστημα προσγείωσης!

Photo by F. DOSREIS
Freepen.gr - Η γνωστή γαλλική εταιρεία Dassault παρουσίασε στη φετινή έκθεση Euronaval 2018 ένα μοντέλο του NGF (New Generation Fighter) που θα αντικαταστήσει τελικά τη σημερινή γενιά των αεροσκαφών Dassault Rafales και τα Eurofighter Typhoons της Γερμανίας περίπου γύρω στο 2035-2040.

Το αεροσκάφος της επόμενης γενιάς της Dassault δεν έχει πτερύγιο ουράς αλλά σχεδιασμό πτέρυγας σε σχήμα W και ενσωματώνει εξαιρετικά προηγμένες τεχνολογίες stealth καθώς επίσης ολοκληρωμένα συστήματα πληροφοριών. Το νέο αεροσκάφος θα διαθέτει σύστημα προσγείωσης τύπου τρικύκλου για την απογείωση και προσγείωση του διαδρόμου.

Το αεροσκάφος αναμένεται ότι θα προσαρμοστεί στις σύγχρονες απειλές του αέρα και θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Είναι πιθανό ότι το νέο πρόγραμμα μαχητικών αεριωθουμένων θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του μελλοντικού συστήματος καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (FCAS) της Ευρώπης και θα αντικαταστήσει τελικά την τρέχουσα γενιά των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter και Rafale κατά την περίοδο 2035-2040.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018, η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν για τις κεντρικές απαιτήσεις για ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος που θα αντικαταστήσει τα αεροπλάνα Eurofighter Typhoon και Rafale αρχίζοντας από το 2040.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation, Eric Trappier, δήλωσε νωρίτερα ότι η Airbus και η Dassault αποφάσισαν να συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν ότι η Ευρώπη θα διατηρήσει τον έλεγχο των μελλοντικών συστημάτων όπλων της.

Οι Airbus και Dassault δήλωσαν ότι είναι σημαντικό για τη Γαλλία και τη Γερμανία να ξεκινήσουν μια πρώτη κοινή μελέτη φέτος, ώστε να μπορέσουν να έχουν τα πρώτα τεχνολογικά αποτελέσματα το 2025.

Ο Trappier δήλωσε πως το νέο μαχητικό δε θα είναι αντίγραφο του F-35 αλλά πιο προηγμένο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail