Έκαναν με το ζόρι μουσουλμάνο χριστιανό Τούρκο βουλευτή

Σε σκάνδαλο εξελίσσεται η υπόθεση του χριστιανού Τούρκου βουλευτή, Tuma Çelik, του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, της περιοχής του Μαρντίν, όπου υπάρχει χριστιανική ασσυριακή κοινότητα και τον οποίο οι αρχές της τουρκικής βουλής τον κατέγραψαν ως μουσουλμάνο.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο ίδιος κατήγγειλε το γεγονός το οποίο, όπως ανέφερε, δείχνει την καταπίεση που υπάρχει σήμερα στην Τουρκία να εξισλαμίζονται τα πάντα και στην περίπτωση του να αγνοείται με σκανδαλώδη τρόπο ότι εκπροσωπεί την κοινότητα των χριστιανών Ασσυρίων της περιοχής του Μαρντίν.

Μάλιστα ανέφερε ότι όπως τον ίδιο τον κατέγραψαν σαν μουσουλμάνο, τα ίδια κάνουν και για πολλές οικογένειες των χριστιανών Ασσυρίων με πρόθεση προφανώς να εξαφανίζουν επίσημα την ύπαρξη των χριστιανών της περιοχής.

Τι έχουν να πουν για την περίπτωση αυτή οι εδώ μουσουλμάνοι μειονοτικοί μας, καθώς είναι αδιανόητο κάποιος να αμφισβητήσει την θρησκευτική τους ταυτότητα.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...