Εκατοντάδες περιστατικά βίας στα Νοσοκομεία - Μπουνιές, σπασμένα δόντια, μαχαίρια και πιστόλια

Πυκνώνουν τα φαινόμενα βίας σε βάρος του προσωπικού στα Νοσοκομεία, από συνοδούς και ασθενείς ειδικά στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνεται ότι μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί επίσημα στα βιβλία συμβάντων εκατοντάδες περιστατικά με άγριους ξυλοδαρμούς Ιατρών και Νοσηλευτών. Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6/10/2018 στις 12 τα μεσάνυκτα στα ΤΕΠ ένας άνδρας από ομάδα συνοδών ασθενών αλλοδαπής καταγωγής γρονθοκόπησε άγρια Νοσηλευτή. Σώθηκε επειδή για καλή του τύχη ήταν κοντά του μια Νοσηλεύτρια που ανέκοψε κάπως την ορμή του χεριού του.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγράφει επίσης:

- Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής μία νοσηλεύτρια γρονθοκοπήθηκε στα εξωτερικά ιατρεία, αποχωρώντας με σπασμένη οδοντοστοιχία, ενώ η Διευθύντρια Ψυχιατρικής δέχθηκε σφοδρή επίθεση από περιφερόμενο άτομο στο νοσοκομείο, γλιστρώντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τα χειρότερα για τη ζωή της.

- Από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα αφού συνοδοί και ασθενείς έχουν τραβήξει μέχρι πιστόλια (Λαμία) μαχαίρια (Νίκαια). Πότε επιτέλους θα πάρουν μέτρα προστασίας των λιγοστών εναπομεινάντων εργαζόμενων που πληρώνουν την επιθετικότητα, τη παραβατικότητα των επισκεπτών και ασθενών αλλά και την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «οι Ιατροί, οι Νοσηλευτές των ΤΕΠ δεν ευθύνεται για τις πολύωρες καθυστερήσεις εξυπηρέτησης των Ασθενών. Ο ένας ιατρός δεν είναι ταχυδακτυλουργός να εξετάζει εκατοντάδες ασθενείς ταυτόχρονα, ούτε μάγος να επισκευάζει τους αξονικούς τομογράφους ή να τους εμφανίζει για να μην κινδυνεύουν τα έκτακτα περιστατικά καθυστερώντας ώρες τη διάγνωση που πολλές φορές αποβαίνει μοιραία για την ζωή τους» ενώ η ανακοίνωση καταλήγει:

«Η αστυνομία προτιμάει να φυλάει κατά εκατοντάδες τα σπίτια κυβερνητικών αξιωματούχων. Όπως για παράδειγμα 100 αστυνομικοί φυλάνε το σπίτι του Φλαμπουράρη που μένει από άποψη στα Εξάρχεια, αντί να κάνουν περιπολίες γύρω από τα Νοσοκομεία».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail