Οι Ελληνες αντί να υπερασπίζονται τον εναέριο χώρο τους, καταρρίπτουν περήφανους αετούς στο Αιγαίο

Freepen.gr - Άλλο ένα όμορφο και περήφανο πτηνό, ένας φιδαετός βρέθηκε τραυματισμένος στις Κυκλάδες και εν προκειμένω στην Πάρο. Και φυσικά κανείς δε γνωρίζει πόσα πουλιά χάνονται στο σύνολο όταν δεν υπάρχει κανείς για να τα εντοπίσει. 

Ο Σύλλογος Περίθαλψης & Προστασίας Άγριων Ζώων, "ΑΛΚΥΟΝΗ" αναφέρει το περιστατικό και παράλληλα αναδεικνύει ένα γενικότερο προβληματισμό:

Πριν από μόλις τέσσερεις ημέρες θαυμάζαμε ένα νεαρό Φιδαετό που πετούσε πάνω από την Αλκυόνη.

Σήμερα μας ειδοποίησαν από την Ιερά Μονή Λογγοβάρδας ότι βρήκαν ένα τραυματισμένο πουλί. Ήταν αυτός ο Φιδαετός πυροβολημένος.

Φανταστείτε το πουλί να ξεκινά τη μετανάστευσή του στο τέλος του καλοκαιριού (και στην έναρξη της κυνηγετικής περιόδου), από την κεντρική ή τη βόρεια Ελλάδα.

Μέσα από ομοβροντία πυρών να πετά νότια από νησί σε νησί. Πόσο ελάχιστες πιθανότητες έχει να φτάσει στη Μεσόγειο, μόνο από τον παράγοντα του κυνηγιού. Με την προϋπόθεση ότι δεν χτυπά ηλεκτρικά καλώδια, δεν χτυπά από αυτοκίνητο όταν είδε ένα σκοτωμένο φίδι στο δρόμο και κατέβηκε να το φάει, δεν τρώει κάποιο δηλητηριασμένο δόλωμα κτλ, κτλ. Αν φτάσει στη Νότια Κρήτη πρέπει να περάσει τη Μεσόγειο όπου δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμη στάση.

Πόσοι Φιδατοί άραγε καταφέρνουν να φτάσουν στη Βόρεια Αφρική κάθε Φθινόπωρο περνώντας από την Ελλάδα;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail