Στο Νοσοκομείο Λήμνου σταμάτησαν οι επεμβάσεις γιατί δεν υπάρχει αναισθησιολόγος - Μόνη λύση να χειρουργηθείς ξύπνιος

Freepen.gr - Στο Νοσοκομείο Λήμνου σταμάτησαν τα χειρουργεία αφού δεν υπάρχει κανένας αναισθησιολόγος κι υπηρετεί μόνο ένας χειρουργός (επικουρικός), αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πρόκειται για ένα Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο που εξυπηρετεί 15.000 μόνιμους κατοίκους. Το καλοκαίρι τριπλασιάζεται ο πληθυσμός στο νησί λόγω τουρισμού αλλά δυστυχώς λόγω έλλειψης γιατρών μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως έρχεται ένας αναισθησιολόγος για λίγες ημέρες με μετακίνηση από άλλα Νοσοκομεία και φεύγει ώστε τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μένουν χωρίς αναισθησιολόγο.

Από την Πέμπτη 11/10 έως Κυριακή 14/10 στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε κανένας αναισθησιολόγος ενώ κινδύνεψαν έκτακτα περιστατικά υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ωστόσο φαίνεται ότι τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ αφού:

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία, τα έξοδα και ο κίνδυνος για τους ασθενείς που είναι υποχρεωμένοι και για απλά χειρουργεία να πηγαίνουν σε Νοσοκομεία της Αττικής ή άλλων νησιών.
Τι Νοσοκομείο είναι αυτό που έχουν σταματήσει ακόμη και οι φυσιολογικοί τοκετοί (υπηρετεί ένας γυναικολόγος).
Οι Μικροβιολόγοι είναι τρεις. Σε λίγες ημέρες θα μείνει μόνο ένας (φεύγουν οι δύο). Δεν θα είναι σε θέση να κάνει το Νοσοκομείο πολλές ημέρες το μήνα ούτε γενική αίματος. Που είναι οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών;
Τώρα το χειμώνα που αποκλείεται το νησί λόγω της κακοκαιρίας η επικινδυνότητα για τους κατοίκους αυξάνεται κατά πολύ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail