Η Τουρκία ενεργοποιεί μεγάλο σύστημα ραντάρ για να βλέπει διαρκώς το Αιγαίο

Freepen.gr - Με επίσημο πρόσχημα την παράνομη μετανάστευση στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, τη θαλάσσια ρύπανση, τη λαθροθηρία και την πορεία των πλοίων, η Τουρκία εγκαθιστά ένα μεγάλο σύστημα ραντάρ που εκτείνεται από την Προποντίδα έως τη Μουγλα με 11 παράκτιους σταθμούς επιτήρησης, αναφέρει η Hurriyet.

Η εγκατάσταση αποτελείται από δύο δίκτυα, δηλαδή το Σύστημα Πληροφοριών Παράκτιας Παρακολούθησης (SGBS) και το Θαλάσσιο Σύστημα Πληροφοριών (DBS), που αναπτύσσονται στον κύριο ανάδοχο του HAVELSAN.

Τα ραντάρ θα παρακολουθούν σε 24ωρη βάση το Αιγαίο και τα επεξεργασμένα δεδομένα θα παρακολουθούνται αυτόματα από διάφορους αλγόριθμους και θα παρακολουθούνται από τους χειριστές που θα ανατεθούν στα κέντρα αναγνώρισης. Οι χειριστές θα μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή με κάμερες όταν αντιλαμβάνονται κάποιο ύποπτο περιστατικό και θα διαβιβάζουν τα δεδομένα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άγκυρας.

Από εκεί θα διαμοιράζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ ομάδες της Ακτοφυλακής θα είναι έτοιμες για άμεση παρέμβαση μπορούν να κατευθύνονται προς τις συγκεκριμένες περιοχές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail