Μύλος στα Σκόπια - Η αντιπολίτευση θέλει εκλογές το Νοέμβριο - Στον κόσμο του ο Ζάεφ ψάχνει για "πρόθυμους"

Freepen.gr - Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Μακεδονία προέτρεψε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί από τη συμφωνία ονόματος.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης των Σκοπίων, Christian Micskowsky, προέτρεψε την αριστερή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζoran Zaev να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και να παραιτηθεί από τη συμφωνία να αλλάξει το όνομα της χώρας της σε "Βόρεια Μακεδονία" σε αντάλλαγμα για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Associated Press. 

Ο αρχηγός του συντηρητικού κόμματος της αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, ζήτησε επίσης τον διορισμό μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα διαρκέσει μέχρι τις εκλογές, οι οποίες είπε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Zoran Zaev στον αντίποδα ελπίζει να εγκρίνει τη συμφωνία για το όνομα στο κοινοβούλιο, αλλά ο κυβερνών συνασπισμός δεν έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων για το επόμενο βήμα που είναι η συνταγματική τροπολογία αναζητώντας "πρόθυμους" βουλευτές στην αντιπολίτευση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail