Ραγδαίες εξελίξεις στα Σκόπια - Ο Ιβανόφ κάλεσε το Ζάεφ να "αναλάβει τις ευθύνες του" - "Το δημοψήφισμα είναι δεσμευτικό κι απέτυχε!"

Freepen.gr - «Η σιωπηρή πλειοψηφία αποφάσισε, η πραγματικότητα είναι ότι το δημοψήφισμα απέτυχε. Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε αυτήν την πραγματικότητα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Gjorge Ivanov απευθυνόμενος στο λαό των Σκοπίων.

Ο Ivanov κάλεσε τον πρωθυπουργό Zaev να αναλάβει τις ευθύνες του και συνέστησε:

«Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε αυτή την πραγματικότητα, μην υποτιμήσετε την κυρίαρχη βούληση του "μακεδονικού" λαού. Το 36,9% δεν είναι η βούληση του λαού, αλλά το 63,1% που δεν προσήλθε να ψηφίσει. Η πραγματικότητα είναι ότι το δημοψήφισμα δεν είναι επιτυχές. Είναι ώρα για ευθύνες. Η υποστήριξη για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ πάνω από 80 τοις εκατό μειώθηκε σε μόλις 36,9 τοις εκατό. Χειραγωγείτε τους πολίτες μας και τους Ευρωπαίους και ευρωατλαντικούς εταίρους μας. Δημιουργείτε ψευδείς αντιλήψεις» είπε ο Ivanov.

Επίσης υπογράμμισε πως το δημοψήφισμα δεν είναι δημοσκόπηση προσθέτοντας ότι η απόφαση των πολιτών είναι δεσμευτική.

«Στο δημοψήφισμα, οι πολίτες ασκούν άμεσα την κυριαρχία. Η Συνέλευση πρέπει να σεβαστεί αυτή την απόφαση», δήλωσε ο Ivanov.

Πρόσθεσε ότι μόνο σταθερά ενωμένοι γύρω από "τα κρατικά μας συμφέροντα, σεβόμενοι τη συνταγματική και έννομη τάξη, μπορούμε να φτάσουμε στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική οικογένεια".

Σε άλλο σημείο ανέφερε:

«Δεν έχουμε αμφιβολίες ότι ο τόπος της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" βρίσκεται στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Αλλά εκεί πρέπει να εισέλθουμε με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας, χωρίς εκβιασμούς, πιέσεις και διπλά πρότυπα. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δύο μεγάλες προκλήσεις».


Τόνισε ότι ο ΟΑΣΕ-ODIHR αναμένει σοβαρή εξέταση των καταγγελιών για παρατυπίες σε ορισμένα εκλογικά τμήματα και ζήτησε, όπως είπε, από την κυβερνητική πλειοψηφία να αναλάβει την ευθύνη για το αποτυχημένο δημοψήφισμα.

* με πληροφορίες από republika.mk
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail