Του έδωσαν τέσσερις κύκλους χημειοθεραπεία καταστρέφοντας τη ζωή του ενώ ήταν απλά κρυωμένος

Freepen.gr - Ένας Τούρκος, Yılmaz Kızıloğlu, 48 ετών από την ανατολική επαρχία του Ερζερούμ πήγε στοΠανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ατατούρκ τον Φεβρουάριο του 2015, αφού υπέφερε από πυρετό και κομάρες σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Demirören.

Ωστόσο ο άνδρας διαγνώστηκε εσφαλμένα με λέμφωμα και πραγματοποίησε τέσσερις κύκλους χημειοθεραπείας.

Ο αδελφός του, ο οποίος είχε δεύτερες σκέψεις για τη διάγνωση, πήγε σε νοσοκομείο στην Άγκυρα για μια δεύτερη γνώμη. Οι υποψίες του αποδείχτηκαν σωστές, καθώς η νέα έκθεση έδειξε ότι το Kızıloğlu υπέφερε μόνο από ένα κρύωμα και όχι από καρκίνο.

Τρία χρόνια αργότερα και όπως αναφέρει το πρακτορείο η δικαστική μάχη του Kızıloğlu εναντίον του πανεπιστημιακού νοσοκομείου που έκανε την εσφαλμένη διάγνωση συνεχίζεται αφού σύμφωνα με τον τουρκικό νόμο, ο πρύτανης του πανεπιστημίου πρέπει να δώσει άδεια για τη δίωξη του ιατρικού προσωπικού, την οποία αρνείται ως σήμερα.

Η «ζωή μου έγινε μια κόλαση», δήλωσε ο Kızıloğlu, ο οποίος υπέβαλε αίτηση στο Συμβούλιο της Τουρκίας τον περασμένο μήνα.

«Έχασα τη δύναμή μου και τα μαλλιά μου εξαιτίας της περιττής χημειοθεραπείας. Δεν θέλω να κοιτάω στον καθρέφτη πια. Τα παιδιά μου με κοιτούν στο πρόσωπό μου με δάκρυα μάτια ", πρόσθεσε.

Ο Kızıloğlu θέλει "όλοι οι υπεύθυνοι σε αυτό το σκάνδαλο να περάσουν από δίκη, ώστε να μη βλάψουν κανέναν άλλον".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail