«Η Ρωσία στραγγαλίζει τη Δύση - Στέλνει στρατεύματα και πυραύλους στην ακτογραμμή της Λιβύης»

Η ΡΩΣΙΑ μετακινεί στρατεύματα και πυραύλους στη Λιβύη σε μια προσπάθεια να επιβάλει ένα νέο στραγγαλισμό στη Δύση είναι το μήνυμα που μεταφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες στη βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May.

Παρουσίαση Freepen.gr 

Οι αρχηγοί των Μυστικών Υπηρεσιών δήλωσαν στη May ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να καταστήσει τη χώρα της Βόρειας Αφρικής ως «τη νέα Συρία» του. Εκτιμούν πως η κατάληψη του ελέγχου της μεγαλύτερης οδού παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη θεωρείται πρωταρχικός στόχος της Μόσχας.

Η Sun σημειώνει ότι "δεκάδες" αξιωματικοί από την στρατιωτική υπηρεσία κατασκοπείας GRU καθώς και από την πτέρυγα ειδικών δυνάμεων των Spetznaz βρίσκονται ήδη στην ανατολική Λιβύη, αρχικά ενασχολούμενοι με θέματα εκπαίδευσης και διασύνδεσης.

Δύο ρωσικές στρατιωτικές βάσεις είναι ήδη εγκατεστημένες στις παραθαλάσσιες πόλεις Tobruk και Benghazi, με βιτρίνα την ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία, Wagner που διατηρεί ήδη φυλάκια στις παραπάνω πόλεις.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι πυραύλοι Kalibr αλλά και τα υπερσύγχρονα συστήματα πυραύλων S300 της Ρωσίας βρίσκονται στη Λιβύη στη Λιβύη.
Χαλίφα Χάφταρ - AFP or licensors

Το Κρεμλίνο, σημειώνεται, πως ενισχύει τον ισχυρότερο πολέμαρχο της Λιβύης, τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, και επίσης προμηθεύει τα στρατεύματά του με βαρύ εξοπλισμό. Ο Χάφταρ - ο οποίος είναι ο ηγέτης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης - είναι ο στρατιωτικός ηγέτης της ανατολικής Λιβύης.

Αν η Μόσχα καταλάβει τον έλεγχο της ακτογραμμής της χώρας, θα μπορούσε να ενεργοποιήσει ένα νέο κύμα μεταναστευτικών κυμάτων που διασχίζουν τη Μεσόγειο "σαν βρύση", ισχυρίστηκε μια ανώτερη πηγή στη Sun.

Η πηγή πρόσθεσε πως: «Αυτό που κάνει ο Πούτιν στη Λιβύη είναι κατ 'ευθείαν από το playbook του για τη Συρία και την Κριμαία».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail