Αδέρφια επεξεργάζονταν τους κλεμμένους μετασχηματιστές και "κεραυνοβολήθηκαν" από τη ΔΙΑΣ

Συνελήφθησαν χθες (12 Οκτωβρίου 2018) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 2 αδέλφια ηλικίας 26 και 31 ετών, ημεδαποί, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε ακόμα 2 ημεδαπούς συνεργούς τους ηλικίας 28 και 38 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, εντοπίστηκαν τα παραπάνω άτομα να προβαίνουν σε αποσυναρμολόγηση μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ, που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2018/photos2018b/13102018kedrikhmakklopesoxhmatwn002.jpg
Άμεσα ακινητοποιήθηκαν τα 2 αδέλφια και συνελήφθησαν, ενώ οι 2 συνεργοί τους διέφυγαν και αναζητούνται.

Στον χώρο βρέθηκαν περίπου 300 κιλά χαλκού, τμήματα πηνίων μετασχηματιστών και τμήματα ηλεκτρολογικού καλωδίου, τα οποία αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ, με την αξία των κλεμμένων μετασχηματιστών να εκτιμάται στις 10.000 ευρώ.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την απεγκατάσταση, αφαίρεση και αποσυναρμολόγηση των μετασχηματιστών.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail