Αλβανία: Επιστολή κατά της Θαλάσσιας Συμφωνίας εστάλη στον πρόεδρο από την ομάδα διαπραγμάτευσης

Στο τραπέζι του προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, επί εβδομάδες υπάρχει μια επιστολή που απεστάλη από μέλος της αλβανικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας.


Η ιστοσελίδα Politiko.al, σημειώνει ότι ένας μέλος της αντιπροσωπείας έχει εκφράσει την αντίθεσή του στη συμφωνία.

Σύμφωνα με το μέλος αυτό, έως ότου συγκροτηθεί το Συνταγματικό Δικαστήριο, η συμφωνία δεν πρέπει να υπογραφεί.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας ουσιαστικά δεν υπάρχει, πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 1992, αφού από τα εννέα μέλη του, τρία έχουν παραιτηθεί ή έχουν ολοκληρώσει τις εντολές τους, τέσσερα έχουν κατηγορηθεί για διαφθορά και μόνο δύο έχουν μείνει αλώβητα.

Η επιστολή αυτή έχει αποσταλεί εκτός από τον πρόεδρο της Αλβανίας, στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου και σε αυτήν τονίζεται ότι η συμφωνία με την Ελλάδα υπονομεύει τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

Επιβεβαίωση για την ύπαρξη της επιστολή από τον Έντι Ράμα

Μετά το δημοσίευμα του Poliko.al, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτής της επιστολής από μέλος της αλβανικής αντιπροσωπείας που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τον προσδιορισμό των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, η οποία απεστάλη στον Ιλίρ Μέτα, Έντι Ράμα και Γκραμόζ Ρούτσι (πρόεδρο, πρωθυπουργό, πρόεδρο Βουλής).

Ο Ράμα στην εκπομπή «Real Story» της τηλεόρασης ‘Vizion Plus’, παραδέχθηκε την ύπαρξη αυτής της επιστολής.

«Δεν το αρνούμαι, Υπάρχει μια ανησυχία. Λάβετε υπόψη ότι σε μια ομάδα διαπραγμάτευσης 12 ή 15 ατόμων δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση σε όλα τα θέματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...