Ενώ όλοι κοιτούν τη Μέση Ανατολή, η Ρωσία αναπτύσσει ειδική στρατηγική στην Αφρική

Source: Mil.ru
Freepen.gr - Ενώ η προσοχή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικεντρώνεται στη Μέση Ανατολή, η Ρωσική Ομοσπονδία αναπτύσσει συνεργασία με τη Βόρεια Αφρική, έγραψε η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung.

Οι συντάκτες του άρθρου πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επεκτείνει την επιρροή της Ρωσίας στην Αφρική. Όχι πολύ καιρό πριν, σύμφωνα με το άρθρο, η Ρωσία παρέδωσε ένα ακόμη υποβρύχιο στην Αλγερία. Το υποβρύχιο είναι κλάσης Kilo γνωστό στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ ως "μαύρη τρύπα", καθώς δεν κάνει σχεδόν κανένα θόρυβο κατά τη διάρκεια της πλοήγησης.

Η δημοσίευση ανέφερε επίσης ότι η ρωσική κυβέρνηση υποστηρίζει ενεργά τη λιβυκή στρατιωτική ηγέτη Khalifa Haftar, όπου εδώ θυμίζουμε και το δημοσίευμα της βρετανικής Sun όπου γίνεται λόγος για ύπαρξη δύο ρωσικών βάσεων στις ακτές της χώρες με βιτρίνα τη μισθοφορική Wagner. 

Τέλος η Τυνησία ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για "πυρηνική συνεργασία" με τη Ρωσία.

Επίσης πρέπει να θυμίσουμε ότι η Ρωσία είναι επίσης ένας από τους αμυντικούς προμηθευτές της Αιγύπτου η οποία ασκεί μια πολυδιάσταση αμυντική διπλωματία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail