Καταρρέουν σαν πύργοι στην άμμο - Μεγάλες κατασκευαστικές στην Τουρκία βαρέσαν κανόνι

Freepen.gr - Δύο μεγάλες τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες έχουν καταθέσει αίτηση πτώχευσης, σύμφωνα με τοπική τουρκική εφημερίδα αυτή την εβδομάδα αναφέρει το ahvalnews6.com.

Οι τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες έχουν πληγεί σοβαρά από τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας φέτος. Δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος του ιδιωτικού χρέους στην Τουρκία οφείλεται σε δολάρια, το αδύναμο νόμισμα, ο υψηλός πληθωρισμός και τα υψηλά επιτόκια έπληξαν τις κατασκευαστικές επιχειρήσεις, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να στηρίξει το ζωτικό κλάδο.

Η τουρκική κυβέρνηση έβαλε ένα ανώτατο όριο στα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων πριν από τις εκλογές του Ιουνίου του τρέχοντος έτους και τον περασμένο μήνα προσέφερε περαιτέρω κίνητρα στους αγοραστές κατοικιών σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την αγορά.

Παρά ταύτα, η Nuhoğlu Construction, μια εταιρεία γνωστή για τα γιγαντιαία της έργα στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης μετά από παραπάνω από τριάντα χρόνια στις επιχειρήσεις, ανέφερε η Τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Diken την Τρίτη.

Η εταιρεία είχε ήδη αναγκαστεί να σταματήσει την κατασκευή του έργου Yenitepe στη Σμύρνη απολύοντας περίπου 900 εργαζομένους.

Η Ceylan, μια άλλη γνωστή κατασκευαστική εταιρεία από τη δεκαετία του '80, έχει επίσης καταθέσει αίτηση για πτώχευση αναφέροντας οικονομικά προβλήματα, σημείωσσ η τουρκική εφημερίδα τη Δευτέρα.

Οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις είχαν ένα κακό έτος το 2018, ενώ το 70% των ιδιωτικών εταιρειών αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τα έργα λόγω της πτώσης της αξίας της λίρας, ανέφερε ο επικεφαλής της Τουρκικής Συνομοσπονδίας Εργοδοτών Κατασκευαστικών Έργων το Σεπτέμβριο.

Μια άλλη μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, η Ozensan Taahhut, υπέβαλε και αυτή αίτηση για υπαγωγή σε πτώχευση τον Ιούλιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail