Άλλη μια τραγωδία με το γκαντεμιασμένο αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ"

Freepen.gr - Το ρωσικό αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" υπέστη ατύχημα στην πλωτή αποβάθρα ενός ναυπηγείου κοντά στο Μουρμάνσκ. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ναυπηγείου, οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσαν τη βύθιση των δεξαμενών της PD-50.

Σύμφωνα με πρώτές πληροφορίες, οι διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας σημειώθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών, αφού οι ισχυροί άνεμοι κατέστρεψαν ηλεκτροφόρα καλώδια. Ωστόσο παραμένει άγνωστο αν το ναυπηγείο διαθέτει εφεδρικές γεννήτριες και γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν.

Το πλοίο το οποίο επί του παρόντος υφίσταται επισκευές στην πλωτή αποβάθρα, δεν υπέστη σοβαρή ζημιά. Ένας γερανός έπεσε στο κατάστρωμα κατά τη διάρκεια του ατυχήματος δημιουργώντας μια τρύπα περίπου 20 τμ. Ωστόσο, το ατύχημα επηρέασε αρκετούς εργαζόμενους, οι οποίοι βρέθηκαν στο παγωμένο νερό και υπέφεραν από υποθερμία. Ένας από τους εργαζόμενους παραμένει στην εντατική.

Ο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" βρίσκεται σε προγραμματισμένες επισκευές που πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2021.

Το PD-50 ήταν μέχρι τη βύθισή της, η μεγαλύτερη πλωτή αποβάθρα στον κόσμο. Η ΕΣΣΔ διέταξε την κατασκευή της το 1980 στη Σουηδία. Η αποβάθρα είχε μήκος 330 μέτρα και πλάτος 67 μέτρα. Η φέρουσα ικανότητα είναι 80.000 τόνοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail