Κυβέρνηση: Κλώτσησε την ευκαιρία του αιώνα. Ο ρωσικός αγωγός πάει Βουλγαρία!

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά, εγκαταλείποντας και πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την Συμφωνία Λαφαζάνη με τη Ρωσία το Μάιο του 2015 για την διέλευση από την Ελλάδα του μεγάλου αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο από το Νοβοροσίσκ της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσω της Μαύρης Θάλασσας και του ευρωπαϊκού τμήματος της Τουρκίας προς Ιταλία και Κεντρική Ευρώπη, διέπραξε ένα μείζον εθνικό, οικονομικό, ενεργειακό και γεωπολιτικό έγκλημα και κλώτσησε την ευκαιρία του αιώνα για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας.

Από: iskra.gr

Η εγκατάλειψη από την κυβέρνηση μιας συμφωνίας με τη Ρωσία, που θα έφερνε το 50% του αγωγού στα ελληνικά χέρια, με συνέπεια οφέλη εκατοντάδων εκατομμυρίων ετησίως και φτηνή ενέργεια, εξώθησε την ρωσική κυβέρνηση να επιλέξει κάτι που δεν επιθυμούσε με τίποτα και απέφευγε όπως «ο διάβολος το λιβάνι»: να περάσει τον αγωγό προς Κεντρική Ευρώπη διαμέσου της Μαύρης Θάλασσας και της Τουρκίας (Turkish Stream) από την Βουλγαρία.

Όπως είναι γνωστό, η διακρατική Συμφωνία που είχε υπογράψει στην Πετρούπολη (Λενινγκράντ) ο Παν. Λαφαζάνης ως υπουργός Ενέργειας με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Al. Novak για τον αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο, προέβλεπε ότι θα περνούσε από τον αγωγό αυτό και από το ελληνικό έδαφος όλο το φυσικό αέριο που θα προμήθευε και την Ιταλία και όλες τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Τελικά, σύμφωνα με δηλώσεις του Al. Novak, αφού η Συμφωνία Λαφαζάνη μετά από τις πιέσεις των ΗΠΑ στην εθελόδουλη και υπαλληλική κυβέρνηση του «μεταλλαγμένου» ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείφθηκε από την Ελλάδα, η Ρωσία επέλεξε ως προτεραιότητα τον δρόμο Τουρκίας, Βουλγαρίας, Αυστρίας…

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά – Σταθάκη φέρει πλέον και πελώριες ποινικές ευθύνες για την τεράστια οικονομική, πέραν των άλλων, ζημία που προκάλεσε στην δεινοπαθούσα χώρα μας.

Ν.Ζ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...