Τεράστιο πλήγμα στην Τουρκία όπου μπορεί να σας δουν να μπαίνετε αλλά μετά να βγαίνετε ψιλοκομμένος σε σακούλες

platinumportfolio / pixabay
Το συμβάν με τον τελετουργικά εκτελεσθέντα Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν έχει λάβει την απαραίτητη έκταση που θα έπρεπε, τόσο σε επίπεδο ΜΜΕ όσο και πολιτικό.

Του Στρατή Μαζίδη

Η Σαουδική Αραβία, η χώρα δολοφόνος που θα πρέπει να εξαφανιστεί από το χάρτη, που υποκίνησε τον πόλεμο στη Συρία και σφράγιζε διαβατήρια πρόθυμων αναλώσιμων ισλαμιστών με βίζα για τον παράδεισο, θα πρέπει να τιμωρηθεί πολύ αυστηρά. Αν ξεφύγει με ότι έκανε στον Κασόγκι, ένας Θεός ξέρει τι θα ακολουθήσει. 

Ο Κασόγκι ήταν απλά ένας δημοσιογράφος που ασκούσε κριτική. Λέγεται ότι ίσως είχε στοιχεία για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν ήταν εγκληματίας ή κάτι ακόμη χειρότερο όπως ο Αιχμαν, τον οποίο η Μοσάντ δεν εκτέλεσε επί τόπου, αλλά έφερε στο Ισραήλ για να δικαστεί.

Ωστόσο στην περίπτωση του Κασόγκι, πολύ σημαντικό είναι και το πλήγμα που δέχεται η ήδη βαριά τραυματισμένη εικόνα της Τουρκίας. Για σκεφθείτε το λίγο. Πας στο προξενείο της χώρας σου και βγαίνεις μέσα σε σακούλες κομμένος κομματάκια και μάλιστα εν ζωή. 

Η αστυνομοκρατούμενη Τουρκία δεν μπορεί να προστατεύσει κανέναν. Ακόμη και οι Τούρκοι έφριξαν με τα βασανιστήρια του Κασόγκι και το ηχητικό ντοκουμέντο, που προφανώς προέρχεται από μηχανισμούς παρακολούθησης της ΜΙΤ.

Και βέβαια εδώ τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα. Πώς η ΜΙΤ δεν πήρε μυρωδιά την επιχείρηση των Σαουδαράβων από τα πρώτα στάδια σχεδιασμού της μέχρι τις ομαδικές αφίξεις; Γιατί δεν πολλαπλασίασε τα "μάτια" της γύρω από τη σαουδαραβική παρουσία και εφόσον παρακολουθούσε το προξενείο δεν παρενέβη; Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να γνώριζε την κατάληξη (εκτέλεση) αλλά να μη γνώριζε το πως (χασαποδουλειά εντός του προξενείου και όχι πχ μια επίθεση αγνώστων στο δρόμο).

Μια φορά πάντως ένας άνθρωπος βρήκε μαρτυρικό θάνατο μακριά από την πατρίδα του αλλά σε έδαφος της χώρας του!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail