Δρόμο από το Δρομοκαϊτειο: Γέμισε κοριούς και ψώρα - Δεμένα ολημερίς αυτιστικά παιδιά - Εισαγωγή μεταναστών από χοτ σποτ με μολυσματικές ασθένειες

Μια δραματική κατάσταση περιγράφουν οι ανακοινώσεις των σωματείων των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο. Κοριοί, ψώρα, δεμένα ολημερίς αυτιστικά παιδιά που στέλνονται κακώς στο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή και μέσα σε όλα, μετανάστες που μπήκαν παράνομα στη χώρα και εμφανίζουν ψυχικές διαταραχές στα χοτ σποτς φέροντας όμως μαζί τους και μολυσματικές ασθένειες.

Παραθέτουμε τις σχετικές ανακοινώσεις:

Το ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ γέμισε κοριούς σε θαλάμους Νοσηλείας!!! Τσιμπάνε ασθενείς!!! Σε καραντίνα θάλαμοι νοσηλείας.

Νοσηλεύονται περιστατικά με ψώρα 

Λόγω των πολύχρονων μνημονίων που οδήγησαν στην εξαθλίωση μεγάλο μέρος Ελλήνων πολιτών, αλλά και της ταυτόχρονης έκρηξης του μεταναστευτικού κύματος στη χώρα μας και τις άθλιες συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών στα HOT SPOT, όταν αυτοί εμφανίσουν ψυχιατρικές διαταραχές και εισαχθούν στο ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ (φέρνουν μαζί τους μολυσματικές ασθένειες επικίνδυνες για τους υπόλοιπους νοσηλευόμενους). Το 20% των εισαγωγών (πέντε ασθενείς κατά μέσο όρο σε κάθε εφημερία) είναι πρόσφυγες και μετανάστες από hot spot. Επίσης στο ίδιο ποσοστό εισάγονται άστεγοι, κοινωνικά περιστατικά. Πέραν των πολλών περιστατικών με ψώρα, τα οποία έχουν αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο, τις προηγούμενες ημέρες αντιμετωπίστηκαν περιστατικά με κρούσματα από τσιμπήματα κοριών νοσηλευομένων ασθενών οδηγώντας ένα νοσηλευτικό τμήμα του νοσοκομείου να αναστείλει μερικώς τη λειτουργία του. Καραντίνα!!!

Οι ελλείψεις που διαπιστώνονται για μια ακόμη φορά στις δημόσιες υποδομές φιλοξενίας, φροντίδας και νοσηλείας θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών υπηρεσιών υγείας και του ελληνικού πληθυσμού γενικότερα.

Νοσηλεύονται αυτιστικοί καθηλωμένοι μονίμως στα κρεβάτια τους

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εισαχθεί στο ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ με εισαγγελική εντολή ασθενείς με βαριά μορφή αυτισμού και νοητική στέρηση και μάλιστα από ειδικούς Ξενώνες ΜΚΟ χρηματοδοτούμενους από το κράτος και κοινοτικά κονδύλια.

Φρόντισαν και έκλεισαν τα τελευταία χρόνια όλες τις Δημόσιες Ειδικές Δομές για την φιλοξενία τέτοιων περιστατικών.

Ο αυτισμός δεν είναι ψυχιατρική νόσος αλλά διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή και χαρακτηρίζεται από σοβαρά ελλείμματα σε πολλούς τομείς της ανάπτυξης. Αποτέλεσμα της διαταραχής του αυτισμού είναι δυσκολία ανάπτυξης ψυχολογικών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για τη ψυχοκοινωνική λειτουργία του ατόμου. Συνεπώς το ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ είναι χώρος μη κατάλληλος αλλά και επικίνδυνος, για τους πάσχοντες με αυτισμό, αφού αυτοί νοσηλεύονται σε κλινικές οξέων περιστατικών μαζί με 30 ασθενείς που εμφανίζουν ενεργό ψυχιατρική συμπτωματολογία και περιθάλπονται από ελάχιστο προσωπικό.

Το Υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι οι πάσχοντες από αυτισμό έχουν ανάγκη από μονάδες φιλοξενίας που θα πληρούν τις απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης και στελέχωσής τους με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό στην ειδική αγωγή, τη φροντίδα, τη λειτουργία και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. 

Στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ οι εν λόγω ασθενείς με αυτισμό είναι σχεδόν όλο το 24ωρο καθηλωμένοι στα κρεβάτια με ιατρική εντολή. Εάν λυθούν κινδυνεύουν να σκοτωθούν. Οι πάσχοντες με αυτισμό δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού, είναι ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!

Μόνιμα δεμένοι στα κρεβάτια!!! Απάνθρωπο.

Απαιτούμε τόσο τη μεταφορά των πασχόντων με αυτισμό σε ειδικές μονάδες ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια τους και το δικαίωμα στην ειδική φροντίδα, αλλά και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας στο ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

+ + +

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΘΕΜΑ: ¨ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ (2) ΑΣΘΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 5.9.2018 ΣΤΟ ΠΡΟΚΑΤ 2ΑΒ, ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ¨

Την Τετάρτη, 5.9.2018 ημέρα εφημερίας στο Ψ.Ν.Α, μεταφέρθηκαν από την ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Α ¨Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ¨ και εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή και εντολή του Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας (2) ασθενείς με βαριά μορφής αυτισμό και νοητική στέρηση. Οι (2) ασθενείς νοσηλεύονταν έως το 2011 στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Όταν σταμάτησε τη λειτουργία του το Π.Ν.Α, οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στην ειδική μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης «ΑΓΓΕΛΙΑ». Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας στην ειδική μονάδα (2011 έως 2017), οι ασθενείς έκαναν εισαγωγή σε κλινική Γενικού Νοσοκομείου, λόγω νοσηλείας, θεραπείας και αποκατάστασης, για μικρό χρονικό διάστημα και επέστρεφαν ξανά στην ειδική μονάδα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι (2) ασθενείς νοσηλεύονταν στη ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Α ¨ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ¨ από όπου και μεταφέρθηκαν στο Ψ.Ν.Α. 

Ως γνωστό ο αυτισμός δεν είναι ψυχιατρική νόσος, αλλά εντάσσεται στην κατηγορία των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών. Αυτές οι διαταραχές χαρακτηρίζονται από σοβαρά ελλείμματα σε πολλούς τομείς της ανάπτυξης, για αυτό το λόγο ονομάζονται «διάχυτες». Πρόκειται για μια αναπτυξιακή διαταραχή του ατόμου, μια διαταραχή της ψυχολογικής του ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτής της διαταραχής εμποδίζεται ή δυσκολεύεται η ανάπτυξη ορισμένων ψυχολογικών δεξιοτήτων, που είναι ζωτικές για την ψυχο-κοινωνική λειτουργία και επάρκεια του ατόμου.

Οι (2) ασθενείς εισήχθησαν στο ΠΡΟΚΑΤ 2ΑΒ, μονάδα χρόνιων ασθενών και μέσης νοσηλείας, που αριθμεί 36 ασθενείς, όπου και οι περισσότεροι έχουν ψυχιατρική συμπτωματολογία. Η μονάδα αυτή δεν καθίσταται ασφαλής για τη νοσηλεία των (2) ασθενών, με αποτέλεσμα την επικινδυνότητα τόσο των ίδιων, όσο και των υπόλοιπων ασθενών αλλά και του προσωπικού. Οι συγκεκριμένοι ασθενείς χρειάζονται ειδική μονάδα φιλοξενίας που θα παρέχει και θα πληροί τις απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις φιλοξενίας τους. Παράλληλα χρειάζεται άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό στην ειδική αγωγή, για τη φροντίδα , τη λειτουργία και την ανάπτυξη δεξιοτήτων των ατόμων με αυτισμό, γεγονός που δεν υφίσταται στο υπάρχον προσωπικό του νοσοκομείου μας.

Σήμερα για την κάλυψη των αυξημένων και ειδικών αναγκών των (2) ασθενών, ενισχύεται το τμήμα,4-5 φορές το 24ωρο, από άνδρες νοσηλευτές των κλινικών οξέων περιστατικών. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να παραμένουν οι κλινικές αποδυναμωμένες από προσωπικό, να μην υφίσταται το όριο προσωπικού ασφαλείας και να παραμένει μια νοσηλεύτρια για 35-40 ασθενείς, με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται σε κάθε κλινική. 

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε της ελλείψεις που υπάρχουν σε δημόσιες υποδομές φιλοξενίας και φροντίδας για την αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών. Παρακαλούμε, όπως μεριμνήσετε για την άμεση μεταφορά των (2) παραπάνω ασθενών, σε ειδική μονάδα, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι συνθήκες ασφάλειας και φροντίδας τους.

Καθιστούμε υπεύθυνους απέναντι στην κοινωνία, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τον κάθε υπεύθυνο που δεν θα μεριμνήσει για τις ενέργειες φροντίδας και ασφάλειας των (2) ασθενών.

Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας
  Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                        Ι. ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗΣ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail