Κοσσυφοπέδιο: «Αλβανοί και Αμερικανοί ετοιμάζονται για πόλεμο με τις σερβικές δυνάμεις»

Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερία ‘Νόβοστι’ του Βελιγραδίου, προέρχονται από την σερβική υπηρεσία πληροφοριών που δείχνουν ότι η Πρίστινα ετοιμάζεται για πόλεμο με τις σερβικές δυνάμεις.

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Εφαρμόζοντας ένα διαβολικό σχέδιο, γράφει το σερβικό δημοσίευμα, η ηγεσία της Πρίστινα και οι δυτικοί σύμμαχοί τους προκαλούν το Βελιγράδι για επέμβαση του σερβικού στρατού σε μια άμεση σύγκρουση.

Η ‘Νόβοστι’ σημειώνει ότι η διοίκηση των KFOR συνέταξε ένα σχέδιο σε περίπτωση εισόδου του σερβικού στρατού στο Κόσοβο και άρχισε να πραγματοποιεί ασκήσεις με τα μέλη της Δύναμης Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, το οποίο εκπαιδεύει πως θα αντιμετωπίσει τα σερβικά άρματα μάχης.

Οι Αλβανοί εκτιμούν ότι το Βελιγράδι θα απαντήσει στρατιωτικά σε περίπτωση που το Κοσσυφοπέδιο προβεί σε πλήρη έλεγχο της λίμνης Ουιμάν στο Ζούμπιν Πότοκ και άλλες ζωτικές εγκαταστάσεις για την επιβίωση της σερβικής κοινότητας και στη σύλληψη γνωστών Σέρβων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Το σενάριο έχει σχεδιαστεί από το αμερικανικό σώμα των διεθνών δυνάμεων που βρίσκεται στη βάση ‘Μπόντστιλ’.

Οι κοινές ασκήσεις των Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου και του ΝΑΤΟ υπερέβησαν κατά πολύ το συνηθισμένο επίπεδο συνεργασίας.

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια άσκηση που ονομάζεται “Silver Sabbath”, η οποία διεξάγεται στη βάση των KFOR στο ‘“Film City” της Πρίστινα, όπου συμμετέχουν 17 ιδρύματα, οργανισμοί και υπηρεσίες.

Η άσκηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πακέτου πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας, στο οποίο συμμετέχουν οι διεθνείς δυνάμεις και οι αρχές της Πρίστινα αναπτύσσοντας σενάρια μακροπρόθεσμα για την ασφάλεια, στο κέντρο των οποίων βρίσκεται , μία μεγάλου βαθμού σύγκρουση με το Βελιγράδι.

‘Shqipëria e Bashkuar’
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...