Τον έστειλαν να πεθάνει στη φυλακή για σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα και του έκαναν πλάκα στο εφετείο με την ηλικία του

Freepen.gr - Ένα τουρκικό εφετείο ανέτρεψε μια ποινή κατώτερου δικαστηρίου για φυλάκιση 8 ετών και 2 μηνών στον 78χρονο Ali Ergin Güran μειώνοντάς την στα...7 χρόνια για προσβολή στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κοινωνικά μέσα, ανέφερε η εφημερίδα Sözcü την Τρίτη.

Ο δικηγόρος του Güran άσκησε έφερε μετά την αρχική απόφαση, ενώ ανεστάλη η καταδίκη του για την προσβολή του υπουργού Άμυνας Hulusi Akar, τότε αρχηγού του Γενικού Επιτελείου.

Σύμφωνα με τη νομική του εισαγγελέα του εφετείου υποστήριξε ότι, λαμβανομένης υπόψη της ηλικίας του Güran, η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου πρέπει να ακυρωθεί. Τελικά ακυρώθηκε και θα πάει φυλακή για τις απόψεις του μόνο...7 χρόνια.

Ο Güran στην υπεράσπισή του ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται ποια από τις παρατηρήσεις του στον λογαριασμό κοινωνικών μέσων που είχε δημοσιεύσει, τις είχε γράψει ο ίδιος ισχυριζόμενος ότι είχε χακαριστεί ο λογαριασμός του κι άλλαξε τον κωδικό του τρεις φορές με προειδοποιήσεις από την πλατφόρμα.

Ο δικηγόρος του Güran ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση και κατά της νέας απόφασης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail