Για όποιον δεν το “έπιασε”… η Δικαιοσύνη χειραγωγείται! Πλέον; Πάντα;

Όταν ένας στέλεχος της κυβέρνησης, υφυπουργός εν προκειμένω, λέει «χύμα» ότι για να επανεκλεγούμε πρέπει να βάλουμε μερικούς στη φυλακή τι καταλαβαίνεις άμοιρε αλλά συνυπεύθυνε Έλληνα για τα ατελείωτα χάλια, σε επίπεδο μπανανίας, που παρουσιάζει το πολιτικό σύστημα στη χώρα σου;


Δικαιούσαι ή όχι να συμπεράνεις ότι η Δικαιοσύνη στην οποία εσύ καταφεύγεις για να βρεις το δίκιο σου, σε υποθέσεις που αφορούν «άλλα επίπεδα». είναι πολιτικώς χειραγωγήσιμη ή όχι; Όταν υπουργός σου λέει «να βάλουμε φυλακή» σημαίνει πολύ λίγα πράγματα.

Μπορεί να σημαίνει ότι οι άνθρωποι μέχρι στιγμής είχαν επιφυλάξεις. Ηθικού τύπου, ή λόγω ενστίκτου αυτοσυντήρησης. Διότι εάν όντως οι πολιτικοί μπορούν να βάζουν στην φυλακή όποιον γουστάρουν, αυτό συνιστά «αποδέσμευση κανόνων εμπλοκής» για τους επόμενους και θα ακολουθήσουν και δικοί τους μόλις πέσουν από την εξουσία.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει έλεγχο της Δικαιοσύνης. Τι σημαίνει έλεγχος; Ρωτήστε τους παλιούς πολιτικούς, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης να σας πούνε. Το σάπιο οικοδόμημα της μεταπολίτευσης, όπως έχει καταστρέψει την κάστα των ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς πρώτιστο κριτήριο ΔΕΝ είναι η επαγγελματική επάρκεια και αξιοσύνη, αλλά τα κομματικά διαπιστευτήρια για να ανελιχθούν στα ύπατα αξιώματα.

Αυτό ισχύει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων και αξιωματικοί που έφθασαν ψηλά και ήταν γνωστοί για το ήθος τους και την επαγγελματική τους επάρκεια, πήγαν στο σπίτι τους για να επιπλεύσουν οι επιτήδειοι, αυτού που πάντα δούλευαν για την πάρτη τους και φρόντιζαν τις δημόσιες σχέσεις… και τη γλώσσα τους. Κάνουμε λάθος;

Γιατί λοιπόν αυτή η αρρωστημένη νοοτροπία που έχει διαποτίσει κάθε επίπεδο του νεοελληνικού κράτους να έχει αφήσει απείραχτη τη Δικαιοσύνη; Εδώ ανώτατη δικαστική λειτουργός, αφού εξήντλησε τα δικολαβίστικα προσπαθώντας να παραμείνει στη θέση της έστω και για λίγους μήνες παραπάνω, βρήκε τη λύση, εγκαθιστάμενη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όποιος σκέφτηκε την κοινοτοπία με τη… γυναίκα του Καίσαρα, σκέφτηκε το ίδιο με εμάς. Η πλάκα είναι μάλιστα, ότι τη νέα αυτή «ρουκέτα» την πέταξε ένας τύπος που ουδέποτε τόλμησε κανείς εκ της Δικαιοσύνης να τον ελέγξει, όταν παραδέχθηκε δημοσίως, ότι ως δήμαρχος τηρούσε διπλά βιβλία!

Είναι η ίδια Δικαιοσύνη που δεν έπαιρνε χαμπάρι με τα πλαστά έγγραφα που αποφυλάκιζαν εγκληματίες και απατεώνες και ω του θαύματος, μόλις «έσκασε» η υπόθεση Φλώρου ξαφνικά πήρε μπροστά και αποκαλύφθηκε ολόκληρο κύκλωμα που είχε στήσει «βιομηχανία» με τα πιστοποιητικά.

Παλιότερα για όσους θυμούνται, υπήρχε άλλο κύκλωμα το οποίο σου εξασφάλιζε στρατιωτική θητεία… στο σπίτι σου προμηθεύοντας όλες τις απαραίτητες ιατρικές γνωματεύσεις που πιστοποιούσαν ότι ήσουν ανίκανος να υπηρετήσεις την πατρίδα, όχι όμως για όλα τα υπόλοιπα που ακολουθούσαν.

Έτσι οι «δικτυωμένοι» και «βυσματωμένοι» (σ.σ. η σύγχρονη απόδοση του «μπάρμπα στην Κορώνη») περνούσαν ζωή χαρισάμενη και τα κορόιδα πήγαιναν να φυλάνε γερμανικό νούμερο «στην πινέζα» στον χάρτη με την ελληνική επικράτεια. Με αυτά ως υπάρχουσα εμπειρία, αμφιβάλλει κανείς ότι ο Πολάκης ήξερε πολύ καλά τι έλεγε;

Αφήνοντας το κομμάτι της αθλιότητας που αφορά το νομικό σκέλος της αναφοράς του και πιάνοντας το πολιτικό, οι τύποι αυτοί, εάν πειστούν ότι κάποιος είναι ένοχος (σ.σ. μπορεί να το πιστεύουν πραγματικά, μπορεί και να είναι, απλά το «τεκμήριο αθωότητας» πάει περίπατο όπως σε κάθε καλή μπανανία), κλείνουν το μάτι στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και πάμε παρακάτω.

Δηλαδή, για όσους δεν το κατάλαβαν, εάν το βλέμμα είναι συγκαταβατικό, μπορεί κάποιον να τον καταδικάσεις σε 20 χρόνια κάθειρξη και τον άλλον σε 16 και να δώσεις ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή! Όχι στα δύο και στα τρία χρόνια της καταδίκης, αλλά από δεκαετία και πάνω! Θυμίζει τίποτα;

Ναι, στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι για μικροπαραπτώματα θα πάνε έστω και μερικούς μήνες φυλακή και κάποιοι που κατηγορούνται και καταδικάζουν για αδικήματα «μαμούθ», συγκριτικά με αυτά που μόλις αναφέραμε, καταδικάζονται… και πάνε στο σπίτι τους.

Κι έχεις και αυτό τον ανεκδιήγητο τύπο που μοναδική του μέριμνα ήταν η «αποσυμφόρηση» των φυλακών, με αποτέλεσμα να ψηφίσει τον γνωστό νόμο! Τι πάει να πει αποσυμφόρηση! Για τ’ όνομα του Θεού! Όταν δηλαδή γεμίσουν οι φυλακές, ρόλο δεν παίζει το αδίκημα και η ποινή που πρέπει κάποιος να εκτίσει!

Ανοίγουν οι πόρτες και βγαίνουν έξω κάθε λογής «φρούτα» και ως συνήθως κάνουν τα ίδια για τα οποία καταδικάστηκαν. Διότι το μήνυμα που τους πέρασαν είναι δεν θα πάθετε και τίποτα σοβαρό αν το ξανακάνετε. Αργά ή γρήγορα πάλι θα έξω θα ήσαστε, διότι κάποιοι αποφάσισαν να δώσουν και αποδείξεις διά νόμων ότι η χώρα είναι ένα απέραντο «κωλοχανείο» (σ.σ. συγχωρέστε μας).

Γέννημα θρέμμα αυτής της σάπιας τάξης πραγμάτων είναι και ο Παύλος Πολάκης. Τουλάχιστον θα πρέπει να του αναγνωριστεί ότι είναι ειλικρινής και δε μασάει τα λόγια του, φτιασιδώνοντάς τα με εξυπνάδες όπως άλλοι συνάδελφοί του που επιλέγουν να εκφράζουν αυτό που πραγματικά σκέπτονται, το κίνητρό τους δηλαδή για κάποια πολιτική πράξη, πίσω από κλειστές πολιτικές και κυβερνητικές πόρτες.

Μέσα σε αυτό το «αμόκ» αφελούς ειλικρίνειας, ο Παύλος Πολάκης είπε και άλλα. Όχι μόνο το να βάλει όποιος αυτός και η παρέα του θεωρεί πως πρέπει να μπουν φυλακή. Είπε ότι για να κερδίσουν τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν μπροστά τους, πρέπει να «κάνουμε αναδιανομή του πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης φτωχής πλειοψηφίας».

Είπε και μερικά ακόμα που ακούγονται πολύ όμορφα, αλλά έχουν ως προϋπόθεση το «λεφτόδεντρο», για την ύπαρξη ή μη του οποίου, πλέον πείστηκαν μέχρι και οι πιο ανεγκέφαλοι ιδεοληπτικοί του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε τι τους εισηγείται ο Παυλής ο Κρητικός να κάνουν; «Αναδιανομή».

Σε απλά ελληνικά, να παραστήσουν τους Ρομπέν των Δασών, βουτώντας και κλέβοντας από όπου βρουν για να τα δώσουν στην φτωχή εργαζόμενη πλειοψηφία. Δεν μπήκε στον κόπο να την ορίσει. Πόσα λεφτά παίρνει ρε κουφιοκέφαλε αυτή η πλειοψηφία; Με πόσα ζει; Μήπως εννοείτε εσείς πάλι μόνο το δημόσιο και οι άλλοι να πάνε να… Προφανώς γεννήθηκαν από… λάθος δίοδο. Ρεμάλια.

Το πιο σκανδαλώδες όμως είναι το κίνητρό τους. Η πολιτική επιβίωση. Αυτή είναι που τους κάνει τόσο αδίστακτους. Αλλού θα τους είχανε μαζέψει με τέτοια λόγια. Όχι μόνο τον Πολάκη. Ο «κυβερνητικός εταίρος» καλύτερος είναι που «διαφημίζει» στα κοινωνικά δίκτυα την ανύπαρκτη παιδεία και ημιμάθειά του σχεδόν σε καθημερινή βάση;

Αυτή είναι η ποιότητα που επικρατεί σήμερα στον τόπο. Αυτό το ιδιότυπο πολιτικό bullying. Εμετικό για τους καλλιεργημένους ανθρώπους, ποιος νοιάζεται όμως. Άλλη είναι η πλειοψηφία και αυτής τα αυτάκια πρέπει να χαϊδέψουν. Οπότε ας πάρει η μπάλα και τη Δικαιοσύνη.

Τι έμεινε όρθιο σε αυτή τη χώρα για να προστατευθεί. Όταν είμαστε πεπεισμένοι ότι αποτελούμε τη «δύναμη του καλού» και μαχόμαστε το «κακό», ενώ τα μυαλά μας είναι τόσο πειραγμένα ώστε πείθουμε στο τέλος και τον εαυτό μας με το παπατζιλίκι που πουλάμε στον κοσμάκη που το χάφτει, όλα δικαιολογούνται. Στο τέλος θα επιβιώσουν από τις δυνάμεις του σκότους οι σωτήρες του έθνους.

Ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση, είναι αυτός ο κοσμάκης… κανένας άλλος. Να πει «φτάνει πια» και να «εκπαιδεύσει» όλα αυτά τα πολιτικά παράσιτα, ανεξαρτήτως απόχρωσης, να πιστέψουν ότι ήρθε η ώρα για πραγματική αλλαγή. Τώρα όμως αρχίσαμε κι εμείς τα ιδεαλιστικά…
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...