Ο Πούτιν καλεί όλους τους ξένους στρατούς στη Συρία να φύγουν από τη χώρα

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη ότι όλες οι ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα πρέπει να επιδιώξουν την τελική απόσυρση των στρατευμάτων τους από το συριακό έδαφος, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Πούτιν άσκησε ιδιαίτερη κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες τονίζοντας ότι θα έπρεπε να λάβει την άδεια της Δαμασκού για να διατηρήσει οποιαδήποτε στρατιωτική παρουσία στο εσωτερικό της Συρίας.

Ο Ρώσος ηγέτης χαιρέτισε επίσης την πρόσφατη συμφωνία για την αποστρατικοποιημένη ζώνη στο Idlib, η οποία σχηματίστηκε μεταξύ αυτού και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι αυτή η συμφωνία εμπόδισε την περιττή αιματοχυσία μεταξύ των αντιμαχόμενων στη Συρία ενώ επίκειται νέα συνάντηση των ηγετών Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για να επεκτείνουν τη συμφωνία της ζώνης εκεχειρίας στο Idlib και να βρουν μια πιθανή πολιτική διευθέτηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail