Αρχή διαμελισμού των Σκοπίων - Κίνημα της Ιλλιρίδας: «Το κράτος της Μακεδονίας να είναι ομοσπονδιακό»

Freepen.gr - Τα όργανα ξεκίνησαν στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων όπου έρχεται η ώρα του Αλβανών να θέσουν επιτακτικά τη δική τους ατζέντα στο τραπέζι η οποία αποβλέπει σε πρώτο χρόνο την ομοσπονδιοποίηση της μικρής χώρας.

Η ιστοσελίδα kohanews.com δημοσιεύει ανακοίνωση του Κινήματος της Ιλλιρίδας με τίτλο «Το κράτος της Μακεδονίας να είναι ομοσπονδιακό». Το κίνημα σημειώνει πως η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ είναι απλώς ένα βήμα προς την αλλαγή του ονόματος του κράτους στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι οι Αλβανοί των Σκοπίων δεν έλαβαν ποτέ μέρος στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ετών ώστε να μπορέσουν να εγείρουν αξιώσεις ως προς τα δικά τους θέματα.

Το Κίνημα προτρέπει την ένωση των αλβανικό κομμάτων σε έναν ενιαίο φορέα που δε θα ασχολείται μόνο με την εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας και της επισημοποίησής της αλλά να επιδιώξει το φεντεραλισμό του κράτους ως υψηλότερη βαθμίδα ισότητας.

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως το κρατίδιο των Σκοπίων με την ομοσπονδιοποίηση θα σταθεροποιηθεί σε δύο πυλώνες, επειδή μόνο ένας πυλώνας έδειξε ότι δεν μπορεί να επιβιώσει από το γεγονός ότι συνέβησαν αρκετά γεγονότα που αμφισβήτησαν τη βιωσιμότητά του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail