Το Υπερταμείο υφαρπάζει και το Ζάπειο Μέγαρο παραβιάζοντας και τη βούληση του δωρητή του

Ένα απο τα ωραιότερα νεοκλασσικά κτίσματα, πραγματικό μνημείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς,το κόσμημα του Εθνικού Κήπου, το Ζάππειο Μέγαρο που λειτουργεί για 130 χρόνια εύρυθμα,προσφέροντας έσοδα στο ελληνικο δημόσιο και υψηλού επιπέδου συνεδριακές υπηρεσίες, υφαρπάζεται και αυτό από το Υπερταμείο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου). Προφανώς οδεύει και αυτό σε εκποίηση ή ενοικίαση για εξυπηρέτηση των κίβδηλων χρεών, παραβιάζοντας κατάφωρα ακόμα και τη βούληση του δωρητή του Ευάγγελου Ζάππα,ο οποίος το διέθεσε μόνο για χρήση από το ελληνικό δημόσιο.

Μέσα στο καλοκαίρι, μέσω νομοθετήματος για οικονομικά εγκλήματα-δραστηριότητες, η κυβέρνηση πέρασε σκανδαλώδεις αλλαγές στον τρόπο διοίκησης του Ζαππείου Μεγάρου, προλειαίνοντας το έδαφος για την υφαρπαγή του απο το Υπερταμείο. Χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με τους «Ζάππειους» φορείς, δίχως να εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ψηφίστηκε από το θερινό τμήμα η επίμαχη τροπολογία.

Το νομοθέτημα (άρθρο 63) θεσμοθετεί θέση γενικού γραμματέα ως μοναδικού εκτελεστικού οργάνου της ΕΟΚ, προβλέποντας θητεία 4+4 χρόνων, με αποδοχές 56.000 ευρώ ετησίως (224.000 ευρώ/4ετία), οι οποίες μάλιστα θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Ζαππείου. Ο γ.γ. καλείται να ασκήσει καθήκοντα, που μέχρι σήμερα ασκούσε ο πρόεδρος με το Δ. Σ., αμισθί!

Από: odosdrachmis.gr
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...