Με ΥΠΕΞ Τσίπρα οι τούρκοι θα μεταφέρουν την αντιπαράθεση από την Κυπριακή ΑΟΖ στο ΑΙΓΑΙΟ άμεσα

Από εδώ και πέρα δεν θα προλαβαίνουμε τις εξελίξεις. Οι τούρκοι μυρίστηκαν κόντρα με την ΑΟΖ (βλ. πιθανή πρόθεση επέκτασης). Με ΥΠΕΞ Τσίπρα οι τούρκοι γίνονται επιθετικότεροι. Βλέπουν ότι κάτι άλλαξε και ετοιμάζουν με ΥΠΕΞ Τσίπρα να μεταφέρουν γρηγορότερα από τα αναμενόμενο το πεδίο της αντιπαράθεσης από την Κυπριακή ΑΟΖ στο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ του Αιγαίου.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι τούρκοι μας παρακολουθούν σε κάθε βήμα μας και μπορούν αν πάσα στιγμή να αλλάξουν την διαχείριση της στρατηγικής τους σε όλο το φάσμα των διεκδικήσεων τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται για ποιους λόγους παραιτήθηκε ο Ν. Κοτζιάς και ταυτόχρονα ξέσπασε ένα γαϊτανάκι φημολογίας περί μυστικών κονδυλίων για το προσφυγικό, προβλημάτων στην διεκπεραίωση της συμφωνίας των Πρεσπών κτλ.

Την απάντηση γιατί έφυγε ο πρώην ΥΠΕΞ φαίνεται ότι θα την δώσουν τα γεγονότα που έρχονται και μάλιστα σύντομα.

Άλλο ερώτημα είναι γιατί ανέλαβε ΥΠΕΞ ο πρωθυπουργός, δεν υπήρχε άλλος κατάλληλος στην σημερινή συγκυρία;

Εδώ η απάντηση είναι εύκολη πέρα από αυτό που λέγεται περί ανειλημμένης υποχρέωσης να ολοκληρωθούν οι Πρέσπες, είναι και το γεγονός ότι ο τούρκος αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις απειλές του.

Το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό οι κυβερνητικοί και δεν έχουν χρόνο για χάσιμο.
Γνωρίζουν επίσης ότι οι τοκογλύφοι δήθεν φίλοι μας έχουν προγραμμένους σε πλάνα βραχυχρόνιου σχεδιασμού.

Ότι μας εισηγούνται για μεταρρυθμίσεις είναι απλώς για το θεαθήναι. Ξέρουν πολύ καλά που πάει η δουλειά και μας θεωρούν μια κουκίδα ανάμεσα στα θεόρατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ με το σκληρό BREXIT και τον ιταλικό αναθεωρητισμό περί των Ευρωπαϊκών συμφωνιών( οσονούπω φαίνεται να σκάζουν και άλλες οδύνες στην ΕΕ σε σχέση με την ενεργειακή και διατροφική αυτάρκεια της)

Όλα αυτά είναι βούτυρο στον νεοθωμανό που παίζει καλά αλλά όχι για πολύ γιατί και αυτός είναι προγραμμένος πριν από εμάς από τις δεξαμενές σκέψης που αναδιάταξαν τις συνοριογραμμές επί χάρτου.

Με ΥΠΕΞ Τσίπρα η όποια τουρκική πρόκληση ή επεισόδιο θα κτυπάει απευθείας το Μαξίμου δίχως ενδιάμεσους.

Έτσι ο τούρκος θα έχει την δυνατότητα να δίνει άμεσα μηνύματα.
Και ουσιαστικά τα όργανα ξεκίνησαν:

« Το... κληροδότημα του κ. Κοτζιά στον ΥΠΕΞ Τσίπρα είναι οι εκκρεμούσες ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και η έκβαση του Κυπριακού» ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ
« Σκηνικό σύγκρουσης εκτυλίσσεται εδώ και μερικές ώρες γύρω από το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros, που από χθες διεξάγει παράνομες υποβρύχιες και υποθαλάσσιες έρευνες επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Οπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΕΘΑ στο pronews.gr, απέναντι από την ελληνική φρεγάτα, «Νικηφόρος Φωκάς» (F466) κλάσης "S", που έχει πλέον αποκτήσει οπτική επαφή (απόσταση μικρότερη των 4 μιλίων) απο το Barbaros, έχει αναπτυχθεί η τουρκική φρεγάτα TCG Giresun (F 491) κλάσης "G", (φωτό), εκτοπίσματος 4.100 τ. αναβαθμισμένη με α/α σύστημα ελέγχου περιοχής 1 × Mk 13 Mod 4 (μονός εκτοξευτής που μεταφέρει και Harpoon, αλλά και SM-1MR Standard με χωρητικότητα 40 βλημάτων).»https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/721036_ektakto-skiniko-sygkroysis-gyro-apo-barbaros-toyrkiki-fregata

« Τουρκική NAVTEX που “στοχεύει” την Ικαρία! Γιατί επέλεξαν αυτό το νησί;»
“Συνωστισμός” πολεμικών πλοίων δυτικά της Κύπρου! Οι Τούρκοι έστειλαν φρεγάτα και υποβρύχιο στο νησί;» https://www.militaire.gr/

Η Yeni Safak ανακάλυψε πράξη πολέμου από την Ελλάδα στη Μεσόγειο http://www.onalert.gr/

Τα περιθώρια διπλωματικών ελιγμών στένεψαν, ο τούρκος βιάζεται , άλλωστε πήρε υποσχέσεις και νομίζει ότι έχει γερές πλάτες αλλά δεν γνωρίζει την συνέχεια και το τέλος του γεωπολιτικού σχεδιασμού.

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ του Έθνους μας Όσιος Παίσιος, μας προειδοποίησε « ΜΠΟΡΕΣ- ΜΠΟΡΕΣ θα είναι»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail