Καμαρώστε το επίπεδο του νεοέλληνα - Τι άκουσε μια γυναίκα ενώ περπατούσε από δικυκλιστή που ήθελε να πάει από το πεζοδρόμιο

MuratSoyluoglu / 32 images
Freepen.gr - Η κ. Εύη Καρκίτη, δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη περιγράφει στο λογαριασμό της στο facebook μια άσχημη εμπειρία που είχε ενώ απλά περπατούσε στο πεζοδρόμιο της Τσιμισκή. Ο δικυκλιστής όχι μόνο παρανομεί και θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των πεζών αλλά ζητά και το λογαριασμό με το δικό του...ξεχωριστό τρόπο.

Αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα σε βαθιά παρακμή, έλλειψη σεβασμού και άγνοια της αρχής ότι τα όρια της ελευθερίας του καθενός σταματούν εκεί που αρχίζουν του διπλανού. Γράφει η κ. Καρκίτη:

Περπατάω στη Τσιμισκή από πίσω το μηχανάκι, εννοείται περπατώ στο πεζοδρόμιο, δεν χρειάζεται να το λέμε αυτό και το μηχανάκι από πίσω αρχίζει να κορνάρει: μπιπ, μπιπ, μπιπ. Αταραξία Βούδα εγώ. Όταν είδε ότι δεν χαμπαριάζω και δεν μπορεί να χωθεί ούτε από τη μία ούτε από την άλλη πλευρά όπου ήταν παρκαρισμένα άλλα μηχανάκια με ρωτά όλο γλυκύτητα: "Θα κάνεις πέρα μωρή για να περάσω;". Και απαντώ "Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο. Ξέχασε το". Και φυσικά αρχίζει το ποίημα "γαμιόλα,καριόλα, τράβα να καθαρίσεις τα φασολάκια, είναι τρελή η γυναίκα" τα γνωστά, τα θλιβερά, τα εντελώς ελεεινά ήταν και νέος άνθρωπος.

Είναι πλέον αργά για να βγει από το μυαλό αυτού του ανθρώπου πως το να κινείται στο πεζοδρόμιο με το μηχανάκι του δεν είναι δικαίωμά του.
Ας το παραδεχτούμε. Η ζωή στη πόλη είναι αβίωτη, βίαιη, ανυπόφορη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail