Παραβίαση του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας η εκτέλεση του Κατσίφα στα πλαίσια του πογκρόμ κατά των Ελλήνων

Οι Έλληνες της Β. Ηπείρου έχουν δικαίωμα να υψώνουν την ελληνική σημαία όπου επιθυμούν καθώς η Β. Ήπειρος είναι αυτόνομη.

Ραχήλ Μακρή

Η Αυτόνομος Δημοκρατία της Βορείου Ηπείρου δημιουργήθηκε το 1914, ύστερα από πρωτοβουλία της ομώνυμης Προσωρινής Κυβέρνησης που συγκροτήθηκε από εκπροσώπους των Βορειοηπειρωτών στις 17 Φεβρουαρίου 1914 στο Αργυρόκαστρο. Προσωρινός πρόεδρος ορίστηκε ο Γεώργιος Χρηστάκης-Ζωγράφος. 

Κύρια επιδιώξή της ήταν η αυτονομία της περιοχής και η προστασία βασικών δικαιωμάτων του ελληνικού πληθυσμού, έστω και εντός του αλβανικού κράτους, στο οποίο επιδικάστηκε αργότερα.

Η εκτέλεση του Βορειοηπειρώτη, Κωνσταντίνου Κατσίφα αποτελεί παραβίαση του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας από την πλευρά της Αλβανικής κυβέρνησης και έγινε στοχευμένα αποδεικνύοντας το προγκρόμ διώξεων που υφίστανται οι Έλληνες και την συμφωνία για την παραχώρηση της και της αλλαγής των συνόρων της σε βάρος της χώρας μας.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...