Αλλάζουν πλευρό και λένε «σκυλί που γαυγίζει η τουρκία, δε δαγκώνει». Μέχρι να τρέχουν για αντιλυσσικό ορό

Ποια αιγιαλίτιδα ζώνη , ο τούρκος θέλει κατάληψη νησιών στο ΑΙΓΑΙΟ για αυτό και λυσσάει;
Θέλει ο αγαρηνός αποστρατικοποίηση των νησιών του αφού πρώτα τα « στρατικοποίησε» με ανθρώπινο προσφυγικό δυναμικό και πόνο στα πλαίσια ενός ακήρυχτου υβριδικού πολέμου που διεξάγεται από τον Αύγουστο του 2015.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο τούρκος έχει πρόθεση στην καλύτερη των περιπτώσεων να δημιουργήσει μια αποστρατικοποιημένη ζώνη ασφαλείας στο ενεργειακό Αιγαίο και να διεκδικήσει , στην χειρότερη να καταλάβει νησιά και να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα της τουρκίας δυτικά μέχρι τον 25ον Μεσημβρινό.
Δεν έχει μόνο προθέσεις αλλά και το διατυμπανίζει.
Ξέρει καλά
Τα ψωμιά τελείωσαν ( η κοινωνία στέγνωσε ήδη, ο κόσμος δεν μπορεί να πάει να ψωνίσει τα βασικά είδη διατροφής του) για αυτό και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ έλεγε « αμέσως μετά την εμπλοκή με την τουρκία η Ελλάδα θα πει το ψωμί – ψωμάκι)
Για ποιον λόγο εξοπλίζεται η τουρκία; Kυρίως για την Ελλάδα.
Από τον Οκτώβριο του 2019 θα εγκαταστήσουν τους περιβόητους ρωσικούς S-400 και από ότι φαίνεται όχι για να μας απειλούν αλλά για να διαφυλάξουν την λεία τους που θα την έχουν ήδη κατοχυρώσει.

Ποια θα είναι τα κλεμμένα;

«Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο.» «Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό» «Το πολύ κάνα – δυο νησιά να πειράξουν οι Tούρκοι», «εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα.» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ vimaorthodoxias.grhttp://www.orthodoxianews.gr/profiteia-sok-tou-geronta-paisiou-gia-tin-ellinotourkiki-krisi-sto-aigaio/
ΚΑΙ ο ανεκδιήγητος τούρκος ΥΠΕΘΑ βγαίνει λέει:
«Υπάρχουν νησιά που σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να παραμένουν αποστρατιωτικοποιμένα. Το ζήτημα το δικό μας είναι  η στρατιωτικοποίηση των νησιών τα οποία πρέπει να μην έχουν στρατό. Το παρακολουθούμε και του δίνουμε σημασία. Αναμένουμε τον σεβασμό στις συνθήκες, να μην υπάρχουν προκλήσεις και προβοκάτσιες και να υπάρχει σεβασμός στις αρχές καλής γειτονίας» https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/722657_hakar-provlima-mas-einai-o-ellinikos-stratos-sta-nisia-toy?fbclid=IwAR0itmaQjfkxhE8cYCm2kIM_b61qDxshVaYfbFxoTcrVxzaUZCFFIuzzH0o
Αφού φόρτωσαν με δυσανάλογο προσφυγικό ανθρώπινο στοιχείο τα λεγόμενα από αυτούς στρατικοποιημένα νησιά του Αιγαίου, τώρα ομιλούν για ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ, όπως στις πιο πάνω δηλώσεις του υπουργού.
Οι προβοκάτσιες ήδη ήρθαν μετά τις επίσημες στο ανώτερο επίπεδο δηλώσεις της Ελληνικής πλευράς για πρόθεση επέκταση της αιγιαλίτιδος ζώνης πρώτα στο Ιόνιο και μετά τμηματικά.
« Ως Ελληνική υποχώρηση μπροστά τις απειλές της Άγκυρας παρουσιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να πάει στη Βουλή το θέμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια και να μη γίνει με Προεδρικά διατάγματα.
Τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία και απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης Ερντογάν είδαν στην αναδίπλωση της Αθήνας φόβο και τρόμο μπροστά στην απειλή πολέμου.
Χαρακτηριστικοί οι τίτλοι των εφημερίδων:
Η Star σημειώνει: «Όταν η Τουρκία απείλησε, η Αθήνα υποχώρησε».
Η VATAN σχολιάζει: «Υποχώρηση από τον Τσίπρα για τα 12 μίλια».
Η Ηurriyet γράφει: «12 μίλια: Η Ελλαδα βλέπει την αποφασιστικότητά μας»
Τέλος, η Τurkiye τιτλοφορεί το εμπρηστικό της άρθρο: «Μάθημα στον προκλητικό Έλληνα. Θα χτυπάμε όποιον πλησιάσει».
http://www.nooz.gr/greece/1516243/toyrkika-mme--otan-i-toyrkia-apeilise--i-athina-ypochwrise

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Κάποια πράγματα παίζονται στο παρασκήνιο πίσω από τις πλάτες μας και κάποιοι μας το πάνε λάου- λάου.
Το ίδιο έγινε και με την Κυπριακή τραγωδία που μετά από τέσσερεις δεκαετίες τώρα ανοίγουν τον φάκελο της δολοφονίας του Ελληνισμού.
Για τα σημερινά δεν θα προλάβουν ούτε να σχηματίσουν, ούτε και να ανοίξουν φακέλους.
Η ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι η τουριστική ρεκλάμα « η θάλασσα , ο ήλιος, το κορίτσι μου, το τζατζίκι μου, η φώτο μου δίπλα στο ξωκκλήσι»
Η ΕΛΛΑΔΑ είναι ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι ΜΥΡΟΒΛΗΣΙΑ
Υπάρχουν σήμερα « παλαβοί» Έλληνες και « παλαβοί για τον ΧΡΙΣΤΟ Άγιοι» αποφασισμένοι για όλα.
Εγκατέστησαν στην χώρα μας την δυσωδία της νέας τάξης του αντίχριστου πνεύματος αλλά δεν κατάφεραν απολύτως τίποτε γιατί εδώ και 2000 χρόνια μυροβλύζουν ΑΓΙΟΙ.
Άντε κάντε τον κόπο να διαβάσετε και αυτό για να μας μείνει κάτι καλό.

Ο Μυροβλύτης Άγιος Δημήτριος μυροβλύζει όλη την Ορθόδοξη επικράτεια με τα γνήσια Χαριτόβρυτα νάματα της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.
« Ο Άγιος Δημήτριος στις πηγές αποκαλείται μεγαλομάρτυς φιλόπολις, σωσίπολις και μυροβλύτης. Μυροβλύτης γιατί ανέβλυζε μύρο από τον τάφο του, το οποίο ελάμβαναν οι πιστοί μέσα σε φιαλίδια που ήταν κατασκευασμένα από γυαλί, πηλό ή μολύβι, τα λεγόμενα κουτρούβια.
Το μύρο του Αγίου είναι το θαύμα του Θεού και η μεγάλη ευλογία του Μεγαλομάρτυρος προς τους πιστούς Χριστιανούς που επικαλούνται τις ακοίμητες πρεσβείες του.
Υπάρχουν πολλές αυθεντικές μαρτυρίες για το Μύρο του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου. Παραθέτουμε ενδεικτικά τις ακόλουθες:

1) Δημήτριος Χρυσολωράς (τέλος 14ου – αρχές 15ου), σημειώνει ότι «το μύρο του Αγίου Δημητρίου δεν είναι νερό, διότι είναι παχύτερο από αυτό, ούτε ομοιάζει με τα υγρά που πηγάζουν από τη γη ή με παρασκευαζόμενα αρώματα, ούτε συγκρίνεται με αυτά. Είναι θαυμασιώτερο και από τα φυσικά και από τα παρασκευαζόμενα αρώματα».

2) Ιωάννης Καμενιάτης, εξιστορεί την άλωση της Θεσσαλονίκης από τους Σαρακηνούς (904 μ.Χ.) και αποκαλεί Μυροβλύτη τον Άγιο Δημήτριο.
3) Κωνσταντίνος Ακροπολίτης (Μέγας Λογοθέτης, συναξαριστής, ρήτωρ και επιστολογράφος) 1321 μ.Χ., αναφερόμενος σε θαύμα του Αγίου (θεραπεία οφθαλμών) τον χαρακτηρίζει Μυροβλύτη.
4) Ισίδωρος (1342-1396) και Γαβριήλ (1397-1416), Αρχιεπίσκοποι Θεσσαλονίκης. Ο πρώτος ονομάζει τον Άγιο «Μυρορρόα» και ο δεύτερος «Μυροβλύτη».
5) Επιγραφή του 1284 μ.Χ. Βρέθηκε στο τέμενος Εσκί Σεράϊ και λέγει γιά το Ναό του Αγίου Δημητρίου «έχει εντός του μέγαν Μυροβλύτην».
6) Η λειτουργική παράδοση και ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά το 10ο αιώνα με θαυμασμό και ευλάβεια αναφέρεται στον Μυροβλύτη Άγιο Δημήτριο.» https://antexoume.wordpress.com/ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 25, 2015

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail