Το μυστήριο με τις νεράιδες του Πόντου και οι Ερινύες της Ποντιακής Γενοκτονίας

Υπάρχει μια τοποθεσία στον Πόντο της Μικράς Ασίας πολύ λίγο γνωστή στην περιοχή της Ordu, δηλαδή τα ελληνικά Κοτύωρα, που οι Τούρκοι την ονομάζουν «Karadeniz’in Peri Bacaları», δηλαδή «οι Νεράιδες του Πόντου». 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η τοποθεσία έχει αυτή την «περίεργη» ονομασία γιατί στο σημείο αυτό υψώνονται κάποιοι μυστήριοι επιβλητικότατοι πέτρινοι στύλοι που παρομοιάζονται με νεράΐδες. Θυμίζουν την τοποθεσία της Νυμφόπετρας, που βρίσκεται στην κοιλάδα της Βόλβης στον νομό Θεσσαλονίκης.Γύρω από αυτές τις στήλες έχουν εξιστορηθεί πολλοί μύθοι που κατά εντυπωσιακό τρόπο ανησυχούν τους Τούρκους, οι οποίοι ήταν και είναι πάντα εισβολείς στην περιοχή αυτή όπου επί αιώνες κατοικούσε το ελληνορθόδοξο στοιχείο. Οι μύθοι συνδέονται και με την γενοκτονία του Πόντου και αναφέρεται πως όταν φύγουν ο ξένοι εισβολείς οι νεράιδες ως νύμφες που πηγαίνουν στον γάμο θα ζωντανέψουν και θα πανηγυρίσουν την γαμήλια τελετή και την απελευθέρωση, δικαιώνοντας τα θύματα γης γενοκτονίας.Το σπάνιο αυτό και μυστήριο για τους Τούρκους θέαμα, προσελκύει τους επισκέπτες και προκαλεί δέος όπως τονίζεται και από τουρκικά ΜΜΕ, καθώς διαπλέκει ένα μυστήριο για την επανεμφάνιση και τις διάφορες ιστορίες που εξιστορούνται για αυτές τις πέτρινες στήλες.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...