Επινόηση Σύριου μηχανικού για τουφέκισμα τρομοκρατών εκ του ασφαλούς και του μακρώθεν με ένα κλικ

Freepen.gr - Ένας Σύριος μηχανικός κατασκεύασε ένα ρομποτικοποιημένο πολυβόλο που μπορεί να ανιχνεύσει τον στόχο και να ανοίξει πυρ από μόνο του όπως αναφέρει το πρακτορείο Sputnik.

Χρησιμοποιώντας ένα Kalashnikov AK-47, ο Hamzah Salam, μηχανικός από το χωριό Shreihi στη Suwayda της νότιας Συρίας, μετεξέλιξε ένα συνηθισμένος αυτόματο όπλο σε έναν ηλεκτρονικό σκοπευτή.

"Το αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολουθεί την κατάσταση και, αν χρειαστεί, ανοίγει πυρ. Ο ηλεκτρονικός σκοπευτής μου είναι πολύ βολικός. μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως ή να τεθεί σε αυτόνομο τρόπο λειτουργίας".

Περιγράφοντας το πώς λειτουργεί το όπλο του, ο Hamza είπε ότι η πλατφόρμα "μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε τύπο μικρού όπλου, από ένα πολυβόλο ως ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή. Οι κάμερες μεταδίδουν ένα σήμα σε έναν υπολογιστή, ο οποίος αναλύει τα ληφθέντα δεδομένα. Κύριο καθήκον του είναι να παρακολουθεί την κίνηση. Ο υπολογιστής έχει πολλά προκαθορισμένα σενάρια. Αν παρατηρήσει περίεργη συμπεριφορά σε ένα δεδομένο τεταρτημόριο, θα ανοίξει πυρ".

Ο Salam δήλωσε ότι το σύστημα είναι εξοπλισμένο με μια συσκευή νυχτερινής όρασης και μπορεί να περιστρέφεται 360 μοίρες παρέχοντας κάλυψη ημέρας-νύχτας. Ωστόσο δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πως το σύστημα βρίσκει τον στόχο του και αν διαφοροποιεί μεταξύ φίλου και εχθρού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail