Υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας

Με μια λιτή ανακοίνωση το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι «ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Πριν από λίγο ο Νίκος Κοτζιάς έθεσε υπόψη μου την παραίτησή του. Με πόνο καρδιάς την έκανα δεκτή. Θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά και ειλικρινά για την πολύτιμη συμβολή του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας και την πολύτιμη συμβολή του στην κοινή μας προσπάθεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός λίγο πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες.

«Αποφάσισα να αναλάβω εγώ ο ίδιος την θέση του υπουργού Εξωτερικών το επόμενο διάστημα και την ευθύνη του δίνοντας ένα μήνυμα ότι η επιλογή μου αυτή, είναι επιλογή που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να διασφαλίσω την επιτυχή ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών που αναβαθμίζει τον διεθνή ρόλο της χώρας».

"Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτηση Κοτζιά, Δεν θα ανεχθώ διγλωσσία που θα διαταράξει την πορεία της χώρας" δήλωσε ο Α.Τσίπρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail