Η Αλβανική "Λύση" ζητά την απέλαση της Ελληνίδας πρέσβειρας στα Τίρανα

Freepen.gr - Το κόμμα "Λύση" του Κότσο Κοκεντίμα ασχολείται με τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα της φερόμενης χρηματοδότησης αλβανικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων από την ελληνική κυβέρνηση για μερικούς δημοσιογράφους και δημοσιογράφους στην Αλβανία αναφέρει το faxweb.al.

Η "Λύση" ζητά διευκρινίσεις και θέτει το ερώτημα κατά πόσο αυτές οι μυστικές πληρωμές επηρέασαν τις αλβανόφωνες-ελληνικές διαπραγματεύσεις. Η "Λύση" ανησυχεί καθώς η αλβανική κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία αντίδραση.

Επίσης ζητά εξηγήσεις και από τον Υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο οποίος έχει ηγηθεί των συνομιλιών και έχει σιωπήσει για οποιαδήποτε συνάντηση καθώς και πολιτικούς που συμμετέχουν ή όχι σε διαπραγματεύσεις, ΜΚΟ, αλβανικά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους.

Στη σχετική ανακοίνωση η "Λύση" απαιτεί πλήρη διευκρίνιση του ρόλου της πρέσβειρας της Ελλάδας στα Τίρανα, Ελένης Σουρανή, να κηρυχθεί "non grata" και να απελαθεί άμεσα καθώς εκτιμά ότι "εμπλέκεται πλήρως σε αυτό το αδιανόητο σκάνδαλο" ενώ συμπληρώνει:

«Η κ. Σουράνη παρενέβη επανειλημμένως στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, ξεπερνώντας τις κόκκινες γραμμές του διπλωμάτη και αξίζει πλήρως την απέλαση από την Αλβανία»

Η "Λύση" καλεί τους Αλβανούς να παρακολουθήσουν προσεκτικά τη συμφωνία που διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση των Τιράνων με την Ελλάδα λέγοντας πως:

«Ποτέ δε θα αποδεχθούμε την αναθεώρηση των συνόρων εις βάρος των αλβανικών συμφερόντων και θα απορρίψουμε με αποφασιστικότητα την προδοσία του θέματος της Τσαμουριάς».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail