Λαβρόφ: Η Ρωσία δε θα περιμένει να αποβληθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης, φεύγει μόνη της!

© Sputnik / Vladimir Fedorenko
Freepen.gr - Η Ρωσία δε θα περιμένει να αποβληθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά θα εγκαταλείψει την οργάνωση μόνη της, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

"Εμείς προσχωρήσαμε στο Συμβούλιο της Ευρώπης υποθέτοντας ότι παρέχει ένα πανευρωπαϊκό, καθολικό, νομικό ανθρωπιστικό χώρο. Αυτοί που μόλις υπονόμευσαν αυτό το χώρο με παράνομες ενέργειες, παραβιάζοντας το καταστατικό, στερούν από τη ρωσική αντιπροσωπεία δικαιώματα ίσα με άλλες αντιπροσωπείες, Είμαι πεπεισμένος ότι γνωρίζουν τι κάνουν", ανέφερε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Euronews.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ σημείωσε επίσης ότι εάν ο οργανισμός θέλει "να εκδιώξει τη Ρωσία από το Συμβούλιο της Ευρώπης, δεν θα τους προσφέρουμε τέτοια χαρά, θα τον αφήσουμε μόνοι μας".

Επιπλέον, τόνισε ότι η Ρωσία θα καταβάλει το δικό της μέρος στον προϋπολογισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης μόλις αποκατασταθούν οι εξουσίες της Ρωσικής αντιπροσωπείας στην PACE.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland δήλωσε ότι η οργάνωση θα μπορούσε να εκδιώξει τη Ρωσία εάν η Μόσχα δε συνεχίσει τις πληρωμές στον προϋπολογισμό του Συμβουλίου.

Τον Ιούνιο του 2017, η Μόσχα μείωσε μέρος της συνεισφοράς της στο Συμβούλιο της Ευρώπης που προοριζόταν για την ένταξη της Ρωσίας στο PACE για το 2018, έως ότου αποκατασταθούν πλήρως τα δικαιώματα της ρωσικής αντιπροσωπείας στην οργάνωση.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ, αγγλικά: Council of Europe, γαλλικά: Conseil de l' Europe) είναι διεθνής οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν 47 κράτη της Ευρώπης και της ανατολικής περιφέρειάς της. Συμμετέχουν επίσης 5 κράτη ως παρατηρητές του Συμβουλίου και 3 ως παρατηρητές της συνέλευσής του. Ιδρύθηκε στις 5 Μαΐου του 1949.

Είναι ο παλαιότερος οργανισμός ο οποίος έχει ως σκοπό την ευρωπαϊκή ενοποίηση, με ιδιαίτερη έμφαση στα νομικά πρότυπα και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη δημοκρατική ανάπτυξη και τη ρύθμιση των νομοθεσιών, καθώς και την πολιτισμική συνεργασία στην Ευρώπη. Στο Συμβούλιο της Ευρώπης ανήκουν τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης με εξαίρεση το Βατικανό, το Καζακστάν (διηπειρωτική χώρα), την Λευκορωσία η οποία είναι υποψήφιο μέλος και κράτη με περιορισμένη αναγνώριση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail